Έχουμε μπροστά μας άλλη μια περίοδο απαγόρευσης κυκλοφορίας και θα μείνουμε κλεισμένοι στο σπίτι. Ένα μεγάλο ερώτημα τίθεται λοιπόν σε όλους μας; Τώρα …. πώς θα περάσουν αυτές οι μέρες; Η πρώτη σκέψη που μας έρχεται είναι «θα λιώσω στις ταινίες και στα σήριαλ». Ως ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης θα θέλαμε να σας προτείνουμε μερικές εναλλακτικές πέραν των ταινιών, για να περάσετε ευχάριστα αλλά και δημιουργικά αυτές τις δύσκολες και μονότονες μέρες:
1. Περπάτημα – βόλτες – τρέξιμο. Με το 6 στα SMS και στα έντυπα μπορείτε να βγείτε μια βόλτα να «αλλάξετε λίγο τον αέρα σας». Να σημειώσουμε ότι το περπάτημα θεωρείται από πολλούς πολύ καλή εκγύμναση του σώματος. Ταυτόχρονα σας φτιάχνει την ψυχολογία, ενώ η έκθεση στον ήλιο έχεις επίσης σημαντικά οφέλη στην υγεία μας, η βιταμίνη D συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού μας. Μπορείτε με ακουστικά να ακούτε μουσική ή να μιλάτε με κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο. Για να παραγγείλετε είδη άθλησης μπορείτε να πατήσετε εδώ.

2. Πλέξιμο (παραδοσιακά πράγματα). Έχουμε πει στο παρελθόν ότι το πλέξιμο σύμφωνα με μελέτες είναι το καλύτερο χόμπι. Σίγουρα μπορείτε να βρείτε εύκολα κάποια βίντεο στο διαδίκτυο όπου μπορείτε να πάρετε τα πρώτα σας μαθήματα και σίγουρα θα μπορέσετε να παραγγείλετε και τα απαραίτητα μέσα. Επίσης μια ωραία αντίστοιχη απασχόληση είναι το πλέξιμο κομποσκοινιού, για λεπτομέρειες κάντε κλικ εδώ.

3. Ομιλίες και ενημερωτικά βίντεο στο youtube. Όπως αναφέραμε πιο πάνω, είναι ευκαιρία να απασχοληθείτε και με κάποιες εποικοδομητικές εναλλακτικές, πέρα από τις ταινίες και τα σήριαλ. Υπάρχουν πλέον άπειρα κανάλια στο youtube για οποιοδήποτε θέμα. Σίγουρα θα βρείτε κάποιο κανάλι που να έχει ομιλίες ή ενημερωτικό – εκπαιδευτικό υλικό για θέματα που σας ενδιαφέρουν. Για τα θέματα της παράδοσης για παράδειγμα το κανάλι του Παρατηρητή της Παράδοσης είναι στην διάθεσή σας.

4. Ντοκιμαντέρ. Τα περισσότερα διαδικτυακά κανάλια (Netflix, Vodafone tv, Cosmote tv κλπ) αλλά και το youtube, προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από ντοκιμαντέρ όπου σίγουρα μπορείτε να μάθετε χρήσιμα πράγματα και να περάσετε τον χρόνο σας πιο εποικοδομητικά. Μην ανησυχείτε, υπάρχουν ντοκιμαντέρ για πάρα πολλά θέματα, δεν είναι όλα για μυρμηκιά και ακρίδες όπως νομίζουν οι περισσότεροι.
5. Ανάγνωση βιβλίων. Υπάρχουν άπειρα βιβλία όπου σίγουρα μπορείτε να ψυχαγωγηθείτε με κάποιο μυθιστόρημα ή να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας με κάποιο βιβλίο σχετικά με τα ενδιαφέροντά σας. Για να δείτε τι βιβλία μπορείτε εύκολά να παραγγείλετε κάντε κλικ εδώ και εδώ.

6. Μαθήματα χορού διαδικτυακά. Με μια μικρή αναζήτηση θα βρείτε σίγουρα κάποια βίντεο προκειμένου να προχωρήσετε στην εκμάθηση χωρών. Στο παρελθόν για παράδειγμα μιλήσαμε για τον κανάλι του φίλου μας του Λεωνίδα Ευθυμιάδη ο οποίος έχει στο κανάλι πάνω από 50 ολοκληρωμένα μαθήματα χορού.

7. Βάλτε πρόγραμμα. Μα να βάλω πρόγραμμα στο ωράριο μου, αφού όλη μέρα θα είμαι κλεισμένος σπίτι; Σωστά, αλλά οργανωθείτε, βάλτε μικρούς στόχους και πρόγραμμα πχ θα ξυπνήσω στις 8, στις 08:30 θα πάω βόλτα, πρωινή γυμναστική. Στις 10:00 θα παρακολουθήσω μάθημα χορού, μετά θα διαβάσω, θα φάω στις 14:00 κλπ. Αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε ακμαίο το ηθικό σας και να περάσετε την περίοδο αυτό πιο ενεργητικά κατά προτίμηση με εποικοδομητικές δράσεις. Αλλιώς θα καταλήξετε να χαζεύετε τους τοίχους του σπιτιού σας, να βαριέστε και να χάσετε τον χρόνο Α Δ Ι Κ Α. Βρείτε την ενέργεια που χρειάζεστε να κάνετε κάτι θετικό και κάτι εποικοδομητικό και να βγείτε από αυτή την δοκιμασία πιο δυνατοί.
8. Προσοχή στο φαγητό, προτιμήστε υγιεινά σνακ, όπως φρούτα και σπιτικό ποπ κορν χωρίς βούτυρο. Μπορείτε εύκολα να παραγγείλετε μια μηχανή ποπ κορν στο σπίτι σας. Προσοχή μεγάλη στα γλυκά, διαταράσσει τον μεταβολισμό σας και γενικά σας κάνει να θέλετε κι άλλο κι άλλο κι άλλο….
9. Προστατευτείτε για να έχουν νόημα τα μέτρα. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί αναγνώστες μας που διαφωνούν με την λήψη των συγκεκριμένων μέτρων. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι ανάγκη να εκφράσετε την δυσαρέσκεια ή την διαφωνία σας θέτοντας τον εαυτό σας σε κίνδυνο. Είναι πολύ καλό να πάτε πχ για τρέξιμο ή περπάτημα να πάρετε καθαρό αέρα και να εκτεθείτε λίγο στον ήλιο (βιταμίνη D). Αλλά αν δεν θέλετε να πηγαίνετε σουπερ μάρκετ για να προστατευθείτε, μπορείτε εύκολα να κάνετε την παραγγείλετε online. Τα περισσότερα σουπερ μάρκετ κάνουν και διανομή κατ΄ οίκον δωρεάν. Για περισσότερες λεπτομέρειες κάντε κλικ εδώ.

10. Αποκτήστε κι άλλη δεξιότητα. Το διαδίκτυο δίνει πολύ μεγάλες δυνατότητες πλέον. Έτσι δεν είναι λίγοι που ολοκλήρωσαν κάποια εκπαίδευση και πήραν πτυχίο μέσω διαδικτύου. Ένα παράδειγμα είναι και η Shakira που εν μέσω καραντίνα πήρε το πτυχίο της στην Φιλοσοφία (αντί να βλέπει ταινίες). Δείτε τι προγράμματα τηλεκπαίδευσης ή σεμινάρια υπάρχουν στο διαδίκτυο και βγείτε από την καραντίνα με περισσότερες γνώσεις.
11. Τελευταία συμβουλή είναι να ξεκινήσετε ένα δικό σας blog ή ιστοσελίδα ή κανάλι στο youtube. Καθίστε, ηρεμήστε, αναλογιστείτε τι είναι αυτό που αγαπάτε, τι είναι αυτό το ένα πράγμα στη ζωή σας που όταν το συζητάτε με τους φίλους σας δεν αφήνετε κανέναν να μιλήσετε γιατί έχετε τόσα πολλά να πείτε. Πάρτε λοιπόν αυτό το «κάτι» μοιραστείτε το πάθος σας με όλο τον κόσμο. Μιας και λέγαμε και πριν για σεμινάρια ένα αρκετά οικονομικό σεμινάριο για την ανάπτυξη ενός youtube καναλιού κάντε κλικ εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kogias Art – Υποδήματα με ιστορία από το 1910
Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης…
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΓΑΡΙΔΑΣ & ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ
Το κριθαρότο γαρίδας είναι μια συνταγή που…
Εκτύπωση T – SHIRT από την COLOURMAGIC για συλλόγους (και όχι μόνο)
Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης,…
Κατασκευή παραδοσιακών αυλών από τον Χρήστο Χατζόπουλο – ΜΥΗΣΙΣ
Ως ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης…
ΑΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΗΛ Ο ΕΚ ΣΦΑΚΙΩΝ – Ο Άγιος που αγιογραφείται με παραδοσιακή φορεσιά
Γεννήθηκε στο χωριό Καλλικράτης στα Σφακιά και…
Παραδοσιακά Μαντήλια Αθανάσιος Κατσαούνης
Στο κέντρο της Αθήνας, θα βρείτε μια…