Το πιάτο αυτό είναι τόσο νόστιμο που δεν χρειάζεται να περιμένουμε πρόσκληση σε κρητικό γάμο για να το γευτούμε. Αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες της αυθεντικής συνταγής, μπορούμε να το φτιάξουμε στο σπίτι μας και να προσφέρουμε στους φίλους μας ένα αξιοπρεπέστατο σφακιανό πιλάφι, του οποίου η σημαντικότερη έλλειψη θα είναι το πανέμορφο περιβάλλον του νησιού.
Για να φτιάξουμε 8 μερίδες σπιτικό γαμοπίλαφο θα χρειαστούμε 1.300 γρ. ζυγούρι και 1.500 γρ. κοτόπουλο χωριάτικο, κομμένα σε μερίδες.
Ξεκινάμε πλένοντας καλά τα κρέατα και αλατίζοντάς τα με 1 κ.σ. χοντρό αλάτι. Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε 8 λίτρα νερό κρύο σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα κρέατα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αποφεύγουμε να σοτάρουμε το κρέας για να μη χάσει το χρώμα του αλλά και για να μην αποκτήσει ο ζωμός βαριά γεύση. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα για να μη χαθούν οι υδρατμοί. Μετά από 1 ώρα βρασμού προσθέτουμε 1 λίτρο νερό ζεστό.
Για να διαβάσετε την υπόλοιπη συνταγή πατήστε ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: www.lifo.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΓΑΡΙΔΑΣ & ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ
Το κριθαρότο γαρίδας είναι μια συνταγή που…
Εκτύπωση T – SHIRT για συλλόγους και όχι μόνο
Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης,…
Κατασκευή παραδοσιακών αυλών από τον Χρήστο Χατζόπουλο – ΜΥΗΣΙΣ
Ως ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης…
ΑΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΗΛ Ο ΕΚ ΣΦΑΚΙΩΝ – Ο Άγιος που αγιογραφείται με παραδοσιακή φορεσιά
Γεννήθηκε στο χωριό Καλλικράτης στα Σφακιά και…
Παραδοσιακά Μαντήλια Αθανάσιος Κατσαούνης
Στο κέντρο της Αθήνας, θα βρείτε μια…
Έκθεση με παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα στο Σύνταγμα
Στο πλαίσιο προβολής και παρουσίασης παραδοσιακών προϊόντων…