Γαμοπίλαφο από την Κρήτη

  • από

Το πιάτο αυτό είναι τόσο νόστιμο που δεν χρειάζεται να περιμένουμε πρόσκληση σε κρητικό γάμο για να το γευτούμε. Αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες της αυθεντικής συνταγής, μπορούμε να το φτιάξουμε στο σπίτι μας και να προσφέρουμε στους φίλους μας ένα αξιοπρεπέστατο σφακιανό πιλάφι, του οποίου η σημαντικότερη έλλειψη θα είναι το πανέμορφο περιβάλλον του νησιού.

Για να φτιάξουμε 8 μερίδες σπιτικό γαμοπίλαφο θα χρειαστούμε 1.300 γρ. ζυγούρι και 1.500 γρ. κοτόπουλο χωριάτικο, κομμένα σε μερίδες.


Ξεκινάμε πλένοντας καλά τα κρέατα και αλατίζοντάς τα με 1 κ.σ. χοντρό αλάτι. Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε 8 λίτρα νερό κρύο σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα κρέατα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αποφεύγουμε να σοτάρουμε το κρέας για να μη χάσει το χρώμα του αλλά και για να μην αποκτήσει ο ζωμός βαριά γεύση. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα για να μη χαθούν οι υδρατμοί. Μετά από 1 ώρα βρασμού προσθέτουμε 1 λίτρο νερό ζεστό.

Για να διαβάσετε την υπόλοιπη συνταγή πατήστε ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: www.lifo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.