3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟΥ (Ά ΦΑΣΗ)

  • από

17 Απρ 2021

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι δωρεάν και μπορείτε να εγγραφείτε στέλνοντας τα στοιχεία σας Ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο και Όνομα προφίλ στο Facebook στο email: zeibekikodance@gmail.com , για να σας αποσταλεί ο Σύνδεσμος παρακολούθησης της εκδήλωσης.Η Διαδικτυακή αυτή εκδήλωση πρόκειται να γίνει 17 Απριλίου 2021 και αποτελεί το Α΄ μέρος της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ζεϊμπέκικου χορού.
Στόχος είναι ,να συνεχίσει η ανταλλαγή απόψεων κ συλλογή στοιχείων του Ζεϊμπέκικου από τους δασκάλους του είδους ,χορευτές , μουσικούς και ιστορικούς ακόμα και μέσα στον καιρό της επιδημίας. Είναι σημαντικό να ακουστεί η άποψη αυτών που ασχολούνται ενεργά με το χορό και έχουν πολυάριθμες εμπειρίες.
Η Πανελλήνια Συνάντηση πρωτοστάτησε για τον Ζεϊμπέκικο χορό στην Ελλάδα όπου από το 2015, με μικρές δράσεις , Σεμινάρια θεωρίας κ πράξης, ξεκλείδωσε κ άνοιξε σε πολλούς χορευτές, ερευνητές κ λάτρεις του είδους , δρόμους .
Η Πανελλήνια Συνάντηση Ζεϊμπέκικου Χορού είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία της ερευνήτριας χορού κ χοροδιδασκάλου Μαρίας Αθανασιάδου και της Σχολής Χορού ΑμάΛγαμα.
Πρόκειται για Ενότητα εκδηλώσεων με ποικίλες γνώσεις. Η ιστορία και το ύφος του Ζεϊμπέκικου Χορού με Χορό εμπειρικό, βιωματικό, χορογραφία, διαγωνιστικό, παραδοσιακό, ρεμπέτικο, μοντέρνο, πίστας κ άλλων συνθηκών. Διαλέξεις, Συμβολισμούς, Ιστορία κ εξέλιξη θεωρίας κ φιλοσοφία.
Δεκτές συμμετοχές χορευτικών παρουσιάσεων ή ερμηνείας Πρόκειται για μια ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ προσπάθεια η οποία μετά τα τελευταία γεγονότα (διάσπασης), χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας, ώστε το πολύτιμο υλικό να μεταφερθεί αλώβητο και με αγάπη στις νεότερες γενιές.
Η Διοργάνωση , στην προσπάθεια της να διατηρήσει τον Αφιλοκερδή και ταυτόχρονα Ομαδικό χαρακτήρα του εγχειρήματος υποχρεούται να προστατεύσει το Υλικό ολοκληρωμένο , ώστε αυτό να παραδοθεί σωστά σε όποιον ενδιαφέρεται. Η Ιδέα κ ο σκοπός ήταν αυτός εξαρχής και είναι γνωστό σε όλους. Η έρευνά μας θα συνεχιστεί με την πολύτιμη συμμετοχή ΟΛΩΝ μας, επιβεβαιώνοντας την αγάπη μας για τον ιδιαίτερο Ιερατικό αυτό Χορό, όπως άρχισε να βγαίνει στο φως επίσημα το 2018.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *