Χόρευμα Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος

  • από

Γρίβα Διγενή 2, Αθήνα

τηλέφωνο: 697 044 4724

Ιδρύθηκε: 2017

info@chorevma.gr

http://www.chorevma.gr

Αναζητώντας κανείς την έννοια του «χορού» στην ελληνική λαϊκή και ιστορική παράδοση μπορεί να έλθει αντιμέτωπος με πολλές επιστημονικές ερμηνείες. Καμία, όμως, δεν μπορεί να αποδώσει με σαφήνεια το κυριότερο γνώρισμά του: την επικοινωνία. Ο χορός ήταν πάντα η εξωτερίκευση της αρχέγονης ανάγκης του ανθρώπου να εκφράζεται, να μοιράζεται, να δημιουργεί σχέσεις.

Τα συναισθήματα αποκτούν άλλη διάσταση μέσα σε ένα χορευτικό κύκλο. Αρκεί το δέσιμο των χεριών ώστε οι χαρές να γίνουν μεγαλύτερες και οι λύπες ασήμαντες. Σε προσκαλούμε, λοιπόν, στο «Χόρευμα» για να μοιραστείς μαζί μας τα συναισθήματά σου. Μπες στον κύκλο μας, ανακάλυψε τις αξίες της ελληνικής παράδοσης και φτιάξε σχέσεις ζωής.

Λειτουργούν τμήματα παραδοσιακών χορών, βάσει ηλικίας και χορευτικού επίπεδου, στα οποία διδάσκονται χοροί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Τα μέλη μας έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σεμινάρια λαϊκών χορών και τραγουδιού, να συμμετέχουν σε θεματικές εκδρομές για να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα του κάθε τόπου και να παίρνουν μέρος σε μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *