Χοροσταλίτες

  • από

Οι Χοροσταλίτες δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2013 από τον Βασίλη Μεσσαριτάκη στο χώρο του Πανικάριου Συλλόγου που αποτελεί και την έδρα των Χοροσταλιτών μέχρι και σήμερα. Η αγάπη τους για την παραδοσιακή μουσική αλλά και η δυνατότητα, λόγω της ποικιλίας των μουσικών τους οργάνων που παίζουν, απλώθηκε από την Ικαρία σε όλη την Ελλάδα αγκαλιάζοντας μουσικά τους τόπους μας. Ξεκινώντας όμως από την Ικαρία πήραν και το όνομά τους από το ικαριώτικο ρήμα «χοροσταλίζω» που σημαίνει χορεύω διαρκώς, ασταμάτητα, γλεντάω όλο το βράδυ και σκοπός τους είναι να κάνουν τον κόσμο να χοροσταλίζει μαζί τους.
Διασκευάζουν παραδοσιακά τραγούδια βάζοντας τη δική τους υπογραφή προσπαθώντας να διατηρούν πολλά από αυτά που χάνονται στο πέρασμα των χρόνων. Πάνω στο παραδοσιακό μας ηχόχρωμα δημιουργούν δικές τους συνθέσεις, στίχους και μουσική, δηλαδή κάνουν τα δικά τους νέα βήματα σε παλιά μονοπάτια.
Στη μέχρι τώρα πορεία τους έχουν συνεργαστεί με πολλούς πολιτιστικούς φορείς και παραδοσιακούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη φτάνοντας μέχρι και τον Καναδά. Έχουν συνοδεύσει πολλά χορευτικά συγκροτήματα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και έχουν τη μουσική επιμέλεια του Χορευτικού Φεστιβάλ Α.Σ.Ι.Σ. (όλων των ιδιωτικών σχολείων της Αθήνας). Έχουν εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές παρουσιάζοντας τη δουλειά τους αλλά και ως προσκεκλημένοι αντίστοιχα σε μουσικά αφιερώματα. Έχουν πραγματοποιήσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια σε μουσικές σκηνές, έχουν συμμετάσχει σε μεγάλες αθηναϊκές θεατρικές παραγωγές και έχουν πραγματοποιήσει ζωντανή εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο μεγάλο αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της Δόμνας Σαμίου.
Έχουν πάρει μέρος σε σεμινάρια ελληνικών παραδοσιακών χορών, μεταφέροντας το μουσικό χρώμα της διδασκόμενης περιοχής και ιδιαίτερα της Ικαρίας, με εισηγητή τον Βασίλη Μεσσαριτάκη ερευνητή – λαογράφο. Έχουν συμμετάσχει σε πολλά μουσικά φεστιβάλ και συναυλίες σε διάφορους δήμους της Ελλάδος και έχουν συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες μουσικούς και τραγουδιστές.
Έχουν πραγματοποιήσει 3-μουσικές δουλειές σε ψηφιακούς δίσκους, με τελευταία τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό της Eurovision του 2018. Το τραγούδι αν δεν έφτασε στη Λισσαβόνα ήταν στα επικραστέστερα του ελληνικού διαγωνισμού.
Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τον δημιουργό του σχήματος Βασίλη Μεσσαριτάκη στα κρουστά, την τσαμπούνα και το τραγούδι, τον Φάνη Φωτόπουλο στο κλαρίνο, τη φλογέρα, την τρομπέτα, το μπουζούκι, τα κρουστά και το τραγούδι, την Ευδοκία Μωραΐτη στις ζίλιες, στα κουτάλια και στο τραγούδι, τον Χρήστο Κώστα στο βιολί, και τον Αλέξανδρο Τσίτο στην κιθάρα και το λαούτο.
Το μουσικό τους ταξίδι πέρα από την παραδοσιακή μουσική απλώνει τις νότες του και σε μεγάλους σύνθετες, στιχουργούς και ερμηνευτές, του λαϊκού, ρεμπέτικου και έντεχνου ρεπερτορίου με τραγούδια που σφράγισαν το ελληνικό πεντάγραμμο.

Τηλ:  694 461 6133

xorostalites@gmail.com

https://www.xorostalites.gr

xorostalites@gmail.com

Ο Αφούσης

Ο «Αφούσης» ήταν ένας καλός και εγγράμματος νέος. Κάποτε…

Χρήστος Κώστας

Ο Χρήστος Κώστας γεννήθηκε στην Αμαλιάδα Ηλείας, με καταγωγή από την…

Φάνης Φωτόπουλος

Ο Φάνης Φωτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τα Καλάβρυτα….

Μαργαριταρένι

Το Μαργαριταρένι είναι 7/8 καρσιλαμάς των Ελληνων προσφυγων από…

Ο Αφούσης

Ο «Αφούσης» ήταν ένας καλός και εγγράμματος νέος. Κάποτε…

Χοροσταλίτες

Οι Χοροσταλίτες δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2013 από τον…

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *