Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας

  • από

Αδριανού 1 & Αλέκου Παναγούλη, Νέα Ιωνία Αττικής

τηλέφωνο: 21 0272 3230

info@xoreutikoergastiri.gr

https://www.xoreutikoergastiri.gr

Αν κάποιος βρεθεί Αδριανού και Παναγούλη γωνία στη Νέα Ιωνία κάποιο απόγευμα θα ακούσει μελωδίες από τα παλιά. Ήχους από κλαρίνο και βιολί, νταούλι και ζουρνα, λύρα και λαούτο. Καμιά φορά και τραγούδια χωρις τη συνοδεία μουσικής. Αν ακολουθήσει τους ήχους θα βρεθεί σε μια αίθουσα γεμάτη από ανθρώπους και θα τους δει όχι απλα να χορεύουν, αλλα να περνουν καλά, να διασκεδάζουν και να θέλουν να μάθουν όλο και περισσότερα για την παράδοση του τόπου τους.

Αυτό είναι το ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ της Νέας Ιωνίας. Μια μεγάλη οικογένεια με μέλη που φτάνουν τα 400, διαφόρων ηλικίων και χορευτικών επιπέδων, με κοινό παρανομαστη την αγάπη τους για τον παραδοσιακό χορό. Αυτή η οικογένεια υπηρετεί 20 χρόνια τώρα την ελληνική παράδοση μεσα από ακούσματα, χορούς και έθιμα που διασώζονται με τέτοιες προσπάθειες μέσα στο χρόνο. Τα τελευταία χρόνια υπεύθυνοι διδασκαλίας είναι ο Δημήτρης Μήτσης και η Μάνθα Ζήβα, που με μεράκι και επαγγελματισμό έχουν αγκαλιάσει το Χορευτικό Εργαστήρι αξιοποιώντας και αναπτύσσοντας τη μαγιά που βρήκαν από τους πρωτεργάτες.

Στη διάρκεια της πορείας του το Χορευτικό Εργαστήρι έχει συμμετάσχει σε ποικίλες εκδηλώσεις και φεστιβαλ πολιτιστικού περιεχομένου σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Εξέχουσες στιγμές αυτής της πορείας αποτελούν η παρουσίαση βραδιάς παραδοσιακών χορών κατεξοχήν από το Χ.Ε. στο Θέατρο Δόρα Στράτου, η αποστολή του στην Τουρκία κ.ά