Χορευτικός Σύλλογος Αλμυρής “Φίλοι της Παράδοσης”

  • από

Ο Χορευτικός Σύλλογος Αλμυρής Κορινθίας ”Οι Φίλοι της Παράδοσης” είναι ένας νεοσύστατος σύλλογος που ξεκίνησε την δράση του δειλά,δειλά ως ”Χορευτική ομάδα Αλμυρής” απο το 2013 και έγινε επίσημα σύλλογος
μόλις στις αρχές του 2016…..
Έδρα του η πανέμορφη Αλμυρή ,,ένα μικρό χωριό,που βρέχεται απο τα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού,με πολλές φυσικές ομορφιές,πολλούς παραθεριστές και πολύ φιλόξενους κατοίκους!!!!!!!!
Ο σύλλογος είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Χορού ”CID” και έχει δημιουργήσει τμήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών για παιδιά και ενήλικες,τμήματα μοντέρνων χορών,τμήματα αερόβιας άσκησης,τμήμα ραπτικής και κατασκευής παραδοσιακής φορεσιάς καθώς και θεατρικό εργαστήρι.
Διοργανώνει επίσης σεμινάρια,διαλέξεις με επίκαιρα θέματα,παρουσιάσεις βιβλίων ,εκθέσεις καθώς και μουσικές και χορευτικές παραστάσεις,με κορυφαία παράσταση το ”ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΛΜΥΡΗΣ” που γίνεται κάθε Άυγουστο και στο οποίο συμμετέχουν πολλά και καταξιωμένα χορευτικά απο όλη την Ελλάδα!
Ταξιδεύει εντος και εκτος συνόρων μεταφέροντας έτσι τον πολιτισμό,την παράδοσή μας,τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας και ”μαγεύει…..” με το κέφι ,την ζωντάνια και την θετική αύρα των χορευτών του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *