Τα μαυρομάτικα φασόλια, δεν χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης στη χώρα μας. Θα έλεγα ότι μάλλον έχουν επισκιαστεί από τη φασολάδα, το εθνικό μας φαγητό όπως αποκαλείται από πολλούς, η οποία φτιάχνεται με τα κλασσικά λευκά πλακέ φασόλια, αλλά και από τους γίγαντες που γίνονται στο φούρνο.
Μοιραία λοιπόν τα μαυρομάτικα φασόλια, δεν αποτελούν την πρώτη επιλογή για τα κλασσικά μαγειρευτά, καθώς έχουν δυνατό ενδοοικογενειακό….ανταγωνισμό. Για πολλά χρόνια μάλιστα, κανείς δεν τα είχε σε εκτίμηση και δεν τα ακούγαμε πουθενά.
Μόλις όμως οι διατροφολόγοι άρχισαν να εξυμνούν τη μεγάλη διατροφική τους αξία και οι σεφ – σελέμπριτι άρχισαν να τα αξιοποιούν σε σαλάτες κυρίως, θυμηθήκαμε την ύπαρξή τους και διαπιστώσαμε πόσο νόστιμα είναι.
Γιατί λέγονται μαυρομάτικα ;
Για να διαβάσετε το υπόλοιπο άρθρο και τη συνταγή πατήστε ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: www.serioustaste.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kogias Art – Υποδήματα με ιστορία από το 1910
Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης…
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΓΑΡΙΔΑΣ & ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ
Το κριθαρότο γαρίδας είναι μια συνταγή που…
Εκτύπωση T – SHIRT από την COLOURMAGIC για συλλόγους (και όχι μόνο)
Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης,…
Κατασκευή παραδοσιακών αυλών από τον Χρήστο Χατζόπουλο – ΜΥΗΣΙΣ
Ως ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης…
ΑΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΗΛ Ο ΕΚ ΣΦΑΚΙΩΝ – Ο Άγιος που αγιογραφείται με παραδοσιακή φορεσιά
Γεννήθηκε στο χωριό Καλλικράτης στα Σφακιά και…
Παραδοσιακά Μαντήλια Αθανάσιος Κατσαούνης
Στο κέντρο της Αθήνας, θα βρείτε μια…