Από τα δημοφιλέστερα πιάτα της παραδοσιακής Ελληνικής κουζίνας, η φασολάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το εθνικό μας φαγητό. Χορταίνοντας γενιές και γενιές που δεν είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν κρέας, ήταν η βασική διατροφή τους σε δύσκολες εποχές. Η φασολάδα, είναι μνήμες αναλλοίωτες που μας χαρίζουν ασφάλεια και σύνδεση με το παρελθόν και την οικογένεια.
Σήμερα, με σεβασμό πάντα στην παράδοση αλλά έχοντας πλέον την πολυτέλεια να πειραματιζόμαστε και να δίνουμε άλλη διάσταση σε τόσο ταπεινά υλικά, ανακαλύπτουμε άλλες μορφές αξιοποίησής τους.
Για να διαβάσετε τη συνταγή παρακαλώ πατήστε ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: www.serioustaste.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΓΑΡΙΔΑΣ & ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ
Το κριθαρότο γαρίδας είναι μια συνταγή που…
Εκτύπωση T – SHIRT από την COLOURMAGIC για συλλόγους (και όχι μόνο)
Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης,…
Κατασκευή παραδοσιακών αυλών από τον Χρήστο Χατζόπουλο – ΜΥΗΣΙΣ
Ως ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης…
ΑΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΗΛ Ο ΕΚ ΣΦΑΚΙΩΝ – Ο Άγιος που αγιογραφείται με παραδοσιακή φορεσιά
Γεννήθηκε στο χωριό Καλλικράτης στα Σφακιά και…
Παραδοσιακά Μαντήλια Αθανάσιος Κατσαούνης
Στο κέντρο της Αθήνας, θα βρείτε μια…
Έκθεση με παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα στο Σύνταγμα
Στο πλαίσιο προβολής και παρουσίασης παραδοσιακών προϊόντων…