Φασολάδα με κέιλ, καυτερή πιπεριά και φρυγανισμένα, αρωματισμένα ψίχουλα

  • από

Η φασολάδα στη χώρα μας, είναι τόσο εμβληματικό και αγαπημένο φαγητό που είναι πολύ δύσκολο να γράψεις κάτι καινούργιο γι΄αυτήν. Κι όμως, για εμένα αποτελεί αγαπημένο και ανεξάντλητο πεδίο πειραματισμών.

Στην προκειμένη περίπτωση και με πιάτο αναφοράς την κλασσική φασολάδα με σέλινο, το στοίχημα ήταν να τροποποιήσω λίγο τη συνταγή χωρίς να χάσει το χαρακτήρα της.

Χρησιμοποίησα κέιλ αντί για σέλινο, έδωσα λίγο πικάντικο τόνο με καυτερή πιπεριά και πρόσθεσα αρωματισμένα ψίχουλα ψωμιού με μαιντανό και λεμόνι (εμπνεόμενος από τη γνωστή ¨γκρεμολάτα¨). Το αποτέλεσμα με το παιχνίδισμα των υλικών που έκανα αναβαθμίστηκε αισθητά, απέκτησε νέο γευστικό ενδιαφέρον και, διαπίστωσα για μία ακόμη φορά την πολυδιάστατη χρήση των οσπρίων.

Για να διαβάσετε το υπόλοιπο άρθρο παρακαλώ πατήστε ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: www.serioustaste.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *