Η φασολάδα στη χώρα μας, είναι τόσο εμβληματικό και αγαπημένο φαγητό που είναι πολύ δύσκολο να γράψεις κάτι καινούργιο γι΄αυτήν. Κι όμως, για εμένα αποτελεί αγαπημένο και ανεξάντλητο πεδίο πειραματισμών.
Στην προκειμένη περίπτωση και με πιάτο αναφοράς την κλασσική φασολάδα με σέλινο, το στοίχημα ήταν να τροποποιήσω λίγο τη συνταγή χωρίς να χάσει το χαρακτήρα της.
Χρησιμοποίησα κέιλ αντί για σέλινο, έδωσα λίγο πικάντικο τόνο με καυτερή πιπεριά και πρόσθεσα αρωματισμένα ψίχουλα ψωμιού με μαιντανό και λεμόνι (εμπνεόμενος από τη γνωστή ¨γκρεμολάτα¨). Το αποτέλεσμα με το παιχνίδισμα των υλικών που έκανα αναβαθμίστηκε αισθητά, απέκτησε νέο γευστικό ενδιαφέρον και, διαπίστωσα για μία ακόμη φορά την πολυδιάστατη χρήση των οσπρίων.
Για να διαβάσετε το υπόλοιπο άρθρο παρακαλώ πατήστε ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: www.serioustaste.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kogias Art – Υποδήματα με ιστορία από το 1910
Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης…
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΓΑΡΙΔΑΣ & ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ
Το κριθαρότο γαρίδας είναι μια συνταγή που…
Εκτύπωση T – SHIRT από την COLOURMAGIC για συλλόγους (και όχι μόνο)
Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης,…
Κατασκευή παραδοσιακών αυλών από τον Χρήστο Χατζόπουλο – ΜΥΗΣΙΣ
Ως ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης…
ΑΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΗΛ Ο ΕΚ ΣΦΑΚΙΩΝ – Ο Άγιος που αγιογραφείται με παραδοσιακή φορεσιά
Γεννήθηκε στο χωριό Καλλικράτης στα Σφακιά και…
Παραδοσιακά Μαντήλια Αθανάσιος Κατσαούνης
Στο κέντρο της Αθήνας, θα βρείτε μια…