ΦΑΝΗΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗΣ

  • από

Ο Φάνης Μπαρμπούνης γεννήθηκε και ζει στην Νέα Πέραμο Δυτικής Αττικής. Iδιαίτερη πατρίδα του είναι η Κρήτη αφού έχει καταγωγή από την Ασή Γωνιά Χανίων αλλά και από την Πέραμο της Μικράς Ασίας.
Φοίτησε στο τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα ασχολήθηκε με την Βυζαντινή Μουσική και την ορθοφωνία.

Από νεαρή ηλικία ασχολείται με το τραγούδι, το χορό και την παραδοσιακή μουσική όλης της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Κρήτης. Είναι ενεργό μέλος του Παραδοσιακού Λαογραφικού Ομίλου ‘’ΚΟΥΡΗΤΕΣ΄΄ από το 2014 και έχει συμμετάσχει σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σε ηλικία 16 ετών ήρθε σε επαφή με το Λαούτο έχοντας δάσκαλο τον Γιάννη Κακλή, ενώ μέσα σε έναν χρόνο ξεκίνησε να παίζει σε παρέες και γλέντια. Το 2016 έκανε την πρώτη του επίσημη δουλειά κυκλοφορώντας το τραγούδι με τίτλο «Όσες ζωές κι αν ζήσουμε» σε συνεργασία με τον Γιώργο Σκορδαλό. Στην συνέχεια ακολούθησε η “Λύση”, τα “Κανάκια” και πρόσφατα τα “Ψεγάδια” με τον Γιώργο Μανωλιούδη. Όλα τα κομμάτια έχουν συμπεριληφθεί στη πρώτη του Δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε τον Ιουνιο του 2019 απο την Final Touch καιι τον Μίλτο Καρατζά.

Εχει συνεργαστεί με διάφορους καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Μανωλιούδης, ο Γιάννης Κακλής, ο Γιώργος Χαλκιάς, ο Κώστας Κακουδάκης, ο Μιχάλης Αλεφαντινός , ο Γιώργος Σκορδαλός και άλλοι.Τα τελευταία 3 χρόνια συνεργάζεται με τον Μιχάλη Βογιατζιδάκη.

«Ποτέ σου να μη λησμονείς τσι τόπους που σ’ ορίζαν,
δεν έχει αξία το δέντρο άμα δεν έχει ρίζα..»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *