Τραχανάς με φέτα και κρόκο Κοζάνης

  • από

Μα τι γλυκιά θαλπωρή που κρύβει μέσα του ο τραχανάς !!! Το super food της παιδικής μας ηλικίας, ένα φαγητό που μεγάλωσε γενιές και γενιές. Κάποτε αποτελούσε το βασικό πρωινό των χειρονακτικά εργαζομένων ενώ, στις περισσότερες οικογένειες είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διατροφή αλλά και στην επιβίωση της…

Θυμάμαι τη μάνα μου χαρούμενη να μου τον ετοιμάζει, να παίρνω το βαθύ μπολ και να τον καταβροχθίζω μπροστά στην τηλεόραση βλέποντας Αστυνόμο Σαίνη…και τότε η χαρά της γινόταν διπλή.

Τι είναι ο τραχανάς ;

Ο τραχανάς ανήκει στα ζυμαρικά και είναι το αρχαιότερο στο είδος του. Χωρίζεται σε σταρένιο και αλευρένιο, ανάλογα με το αν είναι φτιαγμένος από σιτάρι ή αλεύρι και σε γλυκό ή ξινό. Παλιότερα, οι οικογένειες ξεκινούσαν την προετοιμασία του τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού, για να στεγνώσει, να συσκευαστεί και να είναι έτοιμος για τον επόμενο χειμώνα. Συσκευαζόταν σε μεταλλικούς τενεκέδες ή πήλινα κιούπια και διατηρούνταν σε δροσερό μέρος για περισσότερο από ένα χρόνο, μέχρι να εξαντληθεί η ποσότητα.

Για να διαβάσετε το υπόλοιπο άρθρο και τη συνταγή παρακαλώ πατήστε ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: www.serioustaste.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *