Το Μπριάμ είναι απ’ τα λατρεμένα μου πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Είναι ένα πιάτο που σπίτι μου επαναλαμβάνεται ανά 2-3 εβδομάδες κάθε εποχή του χρόνου. Γιατί το θεωρώ ως τη γιορτή του ελληνικού λαχανόκηπου σε ένα ταψί, με κύριο χαρακτηριστικό την ανάμιξη της νοστιμιάς από διαφορετικά λαχανικά σε μια σύνθεση.
Το σημαντικό για μένα σε πιάτα σύνθεσης, όπως το μπριάμ, είναι αφενός να υπάρχουν αντιθετικότητες σε γεύσεις και υφές και αφετέρου να μπορείς να νιώσεις και να απολαύσεις την κάθε ξεχωριστή γεύση από τα υλικά που συνθέτουν το πιάτο.
Και εκεί ακριβώς είναι που τα χαλάω με τις περισσότερες συνταγές μπριάμ που έχω διαβάσει και δοκιμάσει.
Γιατί συνήθως τα μπριάμ της μαμάς, της γιαγιάς και κάθε άλλου συγγενή α’, β’ ή γ’ βαθμού, που για τον περισσότερο κόσμο κατακτούν αυτοδικαίως τη θέση του σημείου γευστικής αναφοράς λόγω παράδοσης, είναι για μένα λαπαδιασμένα ομογενοποιημένα λαχανικά, πνιγμένα στο λάδι, με τρόπο που δεν ξεχωρίζεις γεύσεις ή υφές. Κάτι σαν προκαταρκτικό σούπας λαχανικών στο φούρνο ή ακόμη χειρότερα στην κατσαρόλα.
Για να διαβάσετε το υπόλοιπο άρθρο παρακαλώ πατήστε ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: www.carusο.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γλέντι μέχρι τελικής πτώσης από τον Σύλλογο Μακεδόνων και Θρακών Φυλής
Ο Σύλλογος Μακεδόνων και Θρακών…
Ελπίδα στη Ζωή – Προσφυγιά & Μετανάστευση
Το Σάββατο 28 Ιαν 2023…
Ποιο είναι το κανονακι
Ο Παρατηρητής της Παράδοσης συνεχίζει…
Ελένη Φ. Φιλιππίδου: Ο Χορός Στη Θράκη – Επτά Υποθέσεις Εργασίας
Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή…
ΤΟ ΜΠΡΙΑΜ ΑΛΑ CARUSO
Το Μπριάμ είναι απ’ τα…
Στη γειτονιά των αγγέλων ο Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης
Με μεγάλη λύπη ενημερώθηκαμε ότι…