Τάσος Στάμου

  • από

Η μουσική του Τάσου συνδιάζει  στοιχεία από την ελληνική μουσική παράδοση και από τη σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική με πρωτοποριακό τρόπο.

Χρησιμοποιόντας διάφορα ακουστικά όργανα (φλογέρα, κλαρίνο, φωνή, μουζούκι, σαντούρι, μαντούρα κ.α.) και αυτοσχέδια ηλεκτρονικά όργανα, ο μουσικός ταξιδεύει τον ακροατή σε ένα ηχητικό σύμπαν με στοιχεία του μακρυνού παρελθόντος αλλά και του μέλλοντος της παράδοσης.

Η μετοίκησή του στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από μια δεκαετία μορφοποίησε τη μουσική του τόσο προς την αφομίωση νέων πρωτοποριακών ρευμάτων αλλά και ταυτόχρονα προς την αναζήτηση μιας βιωματικής ελληνικότητας μέσα από τη νοσταλγία της ξενιτιάς. Τα τελευταία χρόνια το έργο του ρέπει όλο και περισσότερο στην σύμπτηξη αυτών των δύο τάσεων, ιδιαίτερα μέσα από τη μουσική τριλογία του ηλεκτρακουστικής μουσικής επηρεασμένη από την ελληνική μουσική παράδοση. Οι δίσκοι είναθ επηρεασμένοι αντίστοιχα από την Κρητική παράδοση στο “Musique Con Crete”, το ρεμπέτικο στο “D.A.D” και τη δημοτική μουσική της υπαίθρου στο “Antiqua Graecia”.
‘Εχει παρουσιάσει ζωντανά τη μουσική του σε όλη την Ευρώπη και στην Αμερική και έχει στο ενεργητικό του πάνω από δέκα σόλο άλμπουμς πειραματικής μουσικής και αρκετές συνεργασίες με Έλληνες μουσικούς παραδοσιακού ήχου (γκαϊντατζής Γιώργης Μακρής, Λάμπης Ξυλούρης / Ψαρολάμπης κ.α) και ξένους μουσικούς.

www.tasosstamou.com

www.tasosstamou.bandcamp.com

www.instagram.com/tasostamou

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *