Σύλλογος Θρακιωτών & Φίλων Θράκης

  • από

Όνομα συλλόγου: Σύλλογος Θρακιωτών & Φίλων Θράκης

Έδρα: Λεωφόρος Συγγρού 137 (5ος όροφος), Αθήνα

Περιγραφή: Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι της Θράκης.

Είμαστε μια ομάδα Θρακιωτών και φίλων της Θράκης , οι οποίοι μετά από μακροχρόνιες συζητήσεις , προβληματισμούς και ανταλλαγές απόψεων σχετικά με την γενέτειρα μας, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως αποτελεί μεγάλη έλλειψη , πρωτίστως για μας αλλά και -χωρίς υπερβολή- για την ίδια την Πολιτεία , η ανυπαρξία ενός συλλόγου Θρακιωτών στην Αθήνα.

Μας απασχόλησε πολύ και αντιμετωπίσαμε με σεβασμό την πραγματικότητα που διαμορφώθηκε με τους συλλόγους , κυρίως μετά τη μεταπολίτευση. Γρήγορα όμως συνειδητοποίησαμε πως αυτός ο κατακερματισμός που παρατηρήθηκε – σχεδόν κάθε χωριό είχε και το σύλλογο του – δεν ωφέλησε το σύνολο των Θρακιωτών και καθόλου δεν προήγαγε την εικόνα της ιδιαίτερης πατρίδας μας , της Θράκης.

Αναλάβαμε λοιπόν την πρωτοβουλία να απευθυνθούμε σε όλους τους Θρακιώτες που ζουν στην Αθήνα και να τους προτείνουμε την ίδρυση ενός συλλόγου , ο οποίος θα ανήκει σε όλους τους Θρακιώτες και θα αγκαλιάζει το ίδιο και τους καταγόμενους από το Ν.Έβρο και τους καταγόμενους από το Ν.Ροδόπης και αυτούς από το Ν.Ξάνθης καθώς και τους Έλληνες πρόσφυγες της Βόρειας και Ανατολικής Θράκης.

Ως βασικούς στόχους μας θεωρούμε:

1. Την μελέτη , καταγραφή και ανάδειξη του πολιτισμού της Θράκης.

2. Τη μελέτη και προβολή των ηθών και εθίμων.

3. Τη μετάδοση στις νεότερες γενιές του πολιτιστικού πλούτου της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

4. Την ανάδειξη της πολυπολιτισμικότητας , ενός ιδιαίτερου χαρακτηριστικού της περιοχής , ως παράγοντα συνοχής μεταξύ των κοινωνικών μελών και ανάπτυξης πνεύματος διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Καλούμε λοιπόν , όλους τους Θρακιώτες και τους φίλους της να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια και να υλοποιήσουμε επιτέλους το σύλλογο που ονειρευόμαστε όλοι μας.

Ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/%CE%A3%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%98%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%89%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%A6%CE%AF%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%98%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-1551485831830446/

Επικοινωνία:  697 273 7563,  kalexiou@hotmail.com

ΘΡΑΚΗ ΞΑΚΟΥΣΜΕΝΗ

Εκδρομή στη Θράκη, διοργανωτής Σύλλογος Θρακιωτών & Φίλων Θράκης

Ο ΜΠΕΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το σωματείο «ΒΑΚΧΑΙ» Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων ,…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *