Σωτήρης Μαργώνης

  • από

Ο Σωτήρης Μαργώνης γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. πρωτότοκος γιος του Αριστείδη Μαργώνη απο το Γοργογυρι Τρικαλων.  Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε κλασσικές σπουδές βιολιού στο Εθνικό Ωδείο.  Σχεδόν παράλληλα ξεκινά να ασχολείται με την λαϊκή και παραδοσιακή μουσική μας ως αυτοδίδακτος, αφού τα ακούσματα από το οικογενειακό περιβάλλον γίνονται ερεθίσματα γι’ αυτόν.

Ο πατέρας του Αριστείδης την δεκαετία του 60 ασχολείται και αυτός με τη μουσική τραγουδώντας δυο τραγούδια σε δίσκο 45 στροφών με τίτλο  «Τον Παρνασσό καμάρωσε».  Στα δεκαέξι του χρόνια ξεκινά να παίζει επαγγελματικά σε νυχτερινά μαγαζιά και συναυλίες. 

Σημαντικό πρόσωπο στην καλλιτεχνική πορεία του, ο Αριστείδης Μόσχος που θα συνεργαστεί για δέκα χρόνια και από τον όποιο θα μάθει τα μυστικά της παραδοσιακής μας μουσικής.

το 1994 συνεργάζεται με τον Σταύρο Ξαρχάκο στην παράσταση <<αμάν – αμήν>> όπου συμμετέχουν οι Πόλυ Πάνου, Μαρία Σουλτάτου, Κώστας Μαντζόπουλος και άλλοι σπουδαίοι τραγουδιστές και μουσικοί. 

Το 2004 παίζει στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας με την κρατική ορχήστρα ελληνικής μουσικής υπό την διεύθυνση του Στ. Ξαρχάκου και την ερμηνεία των Γ.Νταλάρα, Χ. Αλεξίου, Γ. Πάριου, Μαρινέλλας, Χρ. Αηδονίδη, Δ. Γαλάνη και Δ. Σαμίου.

Κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με τους, Δ. Μπάση, Π. Γαϊτάνο, Π. Λαλέζα, Β. Κονιτόπουλο, Δ. Κοντογιάννη, Θ. Πολυκανδριώτη, Μαριώ, Χρ. Νικολόπουλο και άλλους.

Έχει εμφανιστεί στο Ηρώδειο με τον Λάκη Χαλκιά και την Νένα Βενετσάνου στην παράσταση «2.500 χρόνια ελληνική μουσική».  Στον ίδιο χώρο παίζει με το λύκειο ελληνίδων το 2005 και το 2008. 

Επίσης με το λύκειο ελληνίδων λαμβάνει μέρος στις Προολυμπιακές εκδηλώσεις του Πεκίνου τον Ιούνιο του 2008. 

Το χειμώνα που μας πέρασε συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη στην παράσταση «ονείρου Ελλάς» που παρουσίασε η ΕΤ3.  Το φετινό καλοκαίρι κάνει περιοδείες με τον Παντελή Θαλασσινό και την Μελίνα Κανά. 

Το 2006 κυκλοφορεί από την εταιρία «μελωδικό καράβι» μια δισκογραφική δουλειά με παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια με τίτλο « Στις Κυκλάδες έμορφα ‘ναι»  όπου έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *