ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ Β. ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ

  • από

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βορείου Έβρου και Φίλων ¨Απειρωτάν¨ ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2014 με έδρα την Ν. Ορεστιάδα, από Ηπειρώτες τη καταγωγή, που διαμένουν στην περιοχή του Βορείου Έβρου.

Σκοπός του συλλόγου είναι η διάδοση των χορών, ηθών, εθίμων και παραδόσεων της Ηπείρου αλλά και της λοιπής Ελλάδας, μέσα σε ένα ανιδιοτελές πλαίσιο εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς και συνεργασίας με τους τοπικούς συλλόγους και την τοπική κοινωνία. Στόχος του η πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής του βορείου Έβρου και η αναζήτηση και προβολή όλων εκείνων των στοιχείων που ενώνουν την Ήπειρο με τη Θράκη.

Μέσα στα πρώτα 5 χρόνια λειτουργίας του ο Σύλλογος έχει εγγεγραμμένα 60 μέλη και 65 περίπου χορευτές ενώ διατηρεί δική του αίθουσα πλήρως εξοπλισμένη στην πόλη της Ορεστιάδας, όπου διδάσκει χορούς από όλη την Ελλάδα, ενώ διαθέτει και δικό του βεστιάριο. Ταυτόχρονα έχει διοργανώσει πλήθος πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεως στην περιοχή του βορείου Έβρου, ενώ έχει συμμετάσχει χορευτικά σε πλήθος εκδηλώσεων στην Ορεστιάδα, στο Διδυμότειχο και τα γύρω χωριά, στην Αλεξανδρούπολη, στη Καβάλα, στη Δράμα και στις Σέρρες.

Στην μέχρι σήμερα διαδρομή του προέβει σε αρκετές λαογραφικής υφής αναπαραστάσεις και σε συχνές μνημονικές και θρησκευτικές τελετές, κοινωνικές και εθελοντικές προσφορές και δράσεις, ενώ σημαντικό μέρος της δράσης του είναι και η διοργάνωση του ετήσιου χορού του με ¨ηπειρώτικο¨ χαρακτήρα, ο οποίος και συμβολίζει την «επιστροφή στον γενέθλιο τόπο».

Κυριότερη μέχρι τώρα στιγμή του Συλλόγου Ηπειρωτών Β. Έβρου και Φίλων ¨ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ¨ ήταν η διοργάνωση του 15ου Ανταμώματος Ηπειρωτών Μακεδονίας – Θράκης σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις Θράκη – Ήπειρος Ακρίτες Πολιτισμού, το οποίο πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον Δήμο Ν. Ορεστιάδας από 8 – 16 Ιουν 2019, με έλευση των ιερών λειψάνων του Αγ. Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις στην Ν. Ορεστιάδα, έκθεση αυθεντικής ηπειρώτικης παραδοσιακής φορεσιάς και φωτογραφίας εποχής, επιστημονικό συνέδριο για του Αρβανίτες του βορείου Έβρου, παραδοσιακό θρακιώτικο πανηγύρι με 4 τοπικούς χορευτικούς συλλόγους και αναβίωση από τον σύλλογό μας του ξεχασμένου θρακιώτικου χορού ¨Τα Γιάννενα¨ της Θυρέας Διδυμοτείχου και τέλος το 15ο Αντάμωμα Ηπειρωτών Μακεδονίας – Θράκης με την συμμετοχή 15 συλλόγων και άνω των 550 χορευτών στην κεντρική πλατεία της Ν. Ορεστιάδας.

Με τιμή

Το Δ. Σ του Συλλόγου

       Πρόεδρος         Σπυρίδων Ευσταθίου (εξ Ελεούσας Ιωαννίνων)

       Αντιπρόεδρος  Ηλίας Κωστούλας       (εξ Αγνάντων Άρτης)

       Γραμματέας    Φωτεινή Τσώνου         (εκ Γραμμενίτσας Άρτης)

       Ταμίας             Γεωργία Αραμπατζή   (εκ Παραμυθιά Θεσπρωτίας)

       Δημ. Σχέσεων           Βικτώρια Τσονίδου    ( εξ Αγ. Νικολάου Θεσπρωτίας)

       Μέλος Α΄          Βαρβάρα Τσώνου       (εκ Γραμμενίτσας Άρτης)

       Μέλος Β΄         Ξέρα Λαμπρινή         (εξ Αμμοτόπου Άρτης)

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Facebook: Σύλλογος Ηπειρωτών Β. Έβρου και Φίλων ¨ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ¨

Email: sylogosepirotonvevrou@yahoo.gr

Δνση: Κωνσταντινουπόλεως 116, ΤΚ 68200, ΟρεστιάδαΤηλ: Σπυρίδων Ευσταθίου  6937254051 – 6943970907

Ο Νικητής του HAPPY EASTER CHALLENGE

Πριν λίγες μέρες η ομάδα συντακτών κοινοποίησε το πρώτο Happy Easter Challenge. Ειμαστε στην ευχάριστη…

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *