Σταύρος Χαλιαμπάλιας

Γεννήθηκε το 1992 στο Διδυμότειχο Έβρου και κατάγεται απο την Ορεστιάδα Έβρου όπου και έζησε μέχρι το 18ο έτος της ηλικίας του. Είναι απόφοιτος της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης στο πρόγραμμα «Εκκλησιαστικής και Ψαλτικής τέχνης»με βαθμό πτυχίου «άριστα» (9,38). Κατέχει δίπλωμα Μουσικοδιδασκάλου Βυζαντινής μουσικής απο το 2010 με βαθμό «άριστα». Διδάσκει στο Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής της Ι.Α.Α, Βυζαντινή μουσική και παραδοσιακά όργανα (ούτι-λάφτα). Ζεί μόνιμα στην Αθήνα. Δάσκαλοι του υπήρξαν οι κκ. Άρχοντας υμνωδός της Μ.τ.Χ.Ε Αντώνιος Πλαϊτης, Ανδρέας Γιακουμάκης, Βασίλειος Παπαμιχαήλ, Μιχαήλ Στρουμπάκης και Θωμάς Κηπουρός. Συνεχίζει τις σπουδές του στα Ανώτερα θεωρητικά της Ευρωπαϊκής Μουσικής και συγκεκριμένα επι πτυχίω στην Αρμονία. Συνεχίζει μαθήματα ορθοφωνίας και φωνητικής. Είναι επαγγελματίας τραγουδιστής και ασχολείται πολλά χρόνια με το ούτι και το πολίτικο λαούτο (lavta). Διετέλεσε Λαμπαδάριος στον Ι.Ν. Αγίου Ευσταθίου Περισσού (1η Φεβ 2017-31 Ιουνίου 2017) , Λαμπάδαριος στον Καθεδρικό Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηλιουπόλεως (2 Ιουλ 2017-31 Οκτ 2019) και είναι Πρωτοψάλτης στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου (1 Νοεμ 2019 μεχρι σήμερα). Συμμετείχε :

  • Στη παραδοσιακή χορωδία του Ιερού Ναού του Αγίου Τίτου Ηρακλείου Κρήτης.
  • Στη Βυζαντινή ορχήστρα και χορωδία του Ιερού Ναού του Αγίου Τίτου Ηρακλείου Κρήτης.
  • Στον Βυζαντινό Χορό «Οι Κρήτες Μαΐστορες» υπό την Διεύθυνση του Δασκάλου του και Άρχοντα υμνωδού της Μ.τ.Χ.Ε κ. Αντωνίου Πλαϊτη.
  • Σε διπλό δίσκο με παραδοσιακά τραγούδια και ύμνους προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος παρουσιάστηκε στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, το Πάσχα του 2015. Στη συναυλία που δόθηκε για τη παρουσίαση του, συμμετείχε ως μονωδός και χορωδός.
  • Με την Χορωδία και ορχήστρα του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιαστών σε σύμπραξη με την “VIVA YOUTH SINGERS OF TORONTO”.
  • Σε συναυλίες με άλλους μεγάλους τραγουδιστές της ελληνικής μουσικής όπως Παντελή Θαλασσινό, Βασίλη Σκουλά, Δέσποινα Βανδή.

Παρουσιάζεται, σε τακτική βάση, με δική του ορχήστρα σε μουσικές σκηνές των Αθηνών.
Κατέχει πτυχίο ECDL Core, έχει πολύ καλή γνώση Η/Υ σε MS-Οffice, διαδίκτυο κλπ. Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις και συγκεκριμένα στους Αλεξιπτωτιστές.

2 σκέψεις στο “Σταύρος Χαλιαμπάλιας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *