Σπύρος Μπρέμποσ

Τραγούδι αρβανίτικο

Ο Μπρέμπος Σπύρος, γεννήθηκε στη Φυλή Αττικής το 1962. Ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία με τη λαϊκή και τη ρεμπέτικη μουσική τραγουδώντας σε πολλά νυχτερινά μαγαζιά. Ασχολήθηκε με τη βυζαντινή μουσική και σήμερα τραγουδάει σε πανηγύρια της Αττικής και της Βοιωτίας. Παράλληλα, ασχολείται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο βιογραφούμενος, Σπύρος Μπρέμπος, παρακολούθησε το Δημοτικό Σχολείο στη Φυλή και κατόπιν, φοίτησε στην Τεχνική Σχολή Ηλεκτρολόγων «ΕΡΜΗΣ». Συνέχισε στην ΤΕΣ Αγίων Αναργύρων. Παράλληλα, δούλεψε σε οικοδομές. Υπηρέτησε για είκοσι-έξι μήνες στην Αεροπορία, όπου ξεκίνησε το τραγούδι μέσα από ένα συγκρότημα που έφτιαξε. Τραγουδούσε ρεμπέτικα και λαϊκά. Αργότερα, εργάσθηκε στην Αθήνα σε διάφορα ρεμπέτικα μαγαζιά για δύο χρόνια. Στη συνέχεια, απασχολήθηκε σε νυχτερινά κέντρα όπως το «ΟΝΕΙΡΟ» στην Εθνική οδό, το «ΕΝΑΤΟ», τα «ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ», το «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» του Τζίμη του Χοντρού, το «ΜΟΝ ΣΕΝΙΕΡ», όπου τραγούδησε για οκτώ χρόνια, από το 1987 έως το 1995. Συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα, όπως ο Μανώλης Αγγελόπουλος, η Χαρούλα Λαμπράκη, ο Τάκης Καραμπεσίνης, ο Ηλίας Κλωναρίδης, ο Γιάννης Ντουνιάς, ο Βασίλης Σαλέας, η Δούκισσα, η Μαίρη Λίντα, η Ελένη Βιτάλη και πολλοί άλλοι. Το 1995, αποφάσισε να σταματήσει να δουλεύει τη νύχτα και άρχισε να ασχολείται με τη διακόσμηση καταστημάτων. Παράλληλα, ξεκίνησε να ασχολείται με τη βυζαντινή μουσική έχοντας ως δασκάλους τον Δημήτρη Καλομοίρη, που ήταν Αρχιψάλτης στον Άγιο Βλάσιο Μενιδίου, και τον Πατέρα Κυριακόπουλο, Πρωτοπρεσβύτερο στην Ιερά Μητρόπολη Αττικής. Έλαβε μέρος ως σολίστας σε βυζαντινές ραψωδίες κι εμβάθυνε στη διδαχή του δημοτικού τραγουδιού, που είναι η μεγάλη του αγάπη.
Συνεργάστηκε με μεγάλους σολίστες όπως ο Γιώργος Κόρος, ο Λεφίρης Ζέρβας, ο Κώστας Σούκας, ο Βασίλης Σαλέας, ο Πάνος Πλαστήρας και πολλοί άλλοι. Επίσης, συνεργάστηκε με πολλούς δημοτικούς καλλιτέχνες όπως η Σοφία Κολητίρη, η Φιλιώ Πυργάκη, ο Κώστας Σκαφίδας, ο Νίκος και η Γιασεμί Σαραγούδα και άλλοι. Το 1999, εντελώς τυχαία, τραγούδησε σ’ ένα πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου στην Πάρνηθα. Έκτοτε, άρχισαν να τον ζητάνε σε διάφορα πανηγύρια στην Αττική και στη Βοιωτία.
Ο βιογραφούμενος παντρεύτηκε το 1989 τη Γεωργία Λυκουρέση, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τον Νικόλα το 1989, ο οποίος είναι απόφοιτος του Τμήματος Δικτύων και Επικοινωνίας. Επίσης, παίζει βιολί με δάσκαλο τον Γιώργο Κόρο. Η κόρη του βιογραφούμενου, Μαρία-Διονύσια, γεννήθηκε το 1992. Έχει τελειώσει τη Σχολή Καλών Τεχνών. Ο βιογραφούμενος ασχολήθηκε για δεκαπέντε χρόνια με την αναπαλαίωση σκεπών, κεραμώσεων και ναών. Σήμερα, ασχολείται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Λατρεύει τα άλογα κι έχει στην κατοχή του έξι σ’ ένα κτήμα στη Χασιά. Επιπλέον, είναι ο νέος αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Φυλής του Καλλικρατικού Δήμου Φυλής. Το 2013, πραγματοποίησε και δεύτερο γάμο. Παντρεύτηκε την Ελένη Μεθενίτη από τα Καλύβια Θορικού και μαζί της απέκτησε έναν γιο, τον Μιχαήλ-Δημήτριο και μία κόρη την Ευαγγελία – Αναστασία.
Ο βιογραφούμενος λυπάται που, ενώ οι πρόγονοί μας πολέμησαν για την ανεξαρτησία μας, στις μέρες μας η εισαγωγή μεταναστών στη χώρα μας είναι μη ελεγχόμενη. Θεωρεί ότι ο αριθμός μεταναστών είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι θα μπορούσε η Ελλάδα να ικανοποιήσει. Πιστεύει στην υπεροχή της ελληνικής γλώσσας έναντι των άλλων γλωσσών.

Εκτός απο τραγουδιστής υπήρξε και Αντιδήμαρχος στο Δήμο Φυλής

https://www.spyrosmprempos.gr/

mpremposs@hotmail.com

Σπύρος Μπρέμποσ

Τραγούδι αρβανίτικο Ο Μπρέμπος Σπύρος, γεννήθηκε στη Φυλή Αττικής το 1962. Ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία…

1 σκέψη για το “Σπύρος Μπρέμποσ”

  1. Ότι και να πει κανείς για τον Σπύρο Μπρέμπο, είναι πολύ λίγο…
    Θαυμάσιος γνήσιος Έλλην Αρβανίτης, αισθάνομαι μεγάλη υπερηφάνεια που ζω στην εποχή του!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *