Σπυρίδων Ι. Ευσταθίου

  • από

Ο Σπυρίδων Ευσταθίου κατάγεται από την Ελεούσα Ιωαννίνων, γεννηθείς εκεί το 1978.

Είναι εν ενεργεία Αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων το έτος 2001. Υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στην Αθήνα, στη Σάμο, στα Ιωάννινα, στο Σουφλί και στο Διδυμότειχο. Στην περιοχή του βορείου Έβρου υπηρετεί και δραστηριοποιείται από το 2009 έως και σήμερα. Είναι παντρεμένος με της Ειρήνη Δελήμπαλτα και έχουν 2 υιούς.

Από το 2018 είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Σπουδών ¨Τοπική Ιστορία – Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις¨ του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με έρευνα τις μετοικεσίες Ηπειρωτών στην περιοχή του βορείου Έβρου: διεπιστημονικές προσεγγίσεις, την οποία έχει εκδώσει σε βιβλίο. Από τον Ιούνιο του 2019 είναι υποψήφιος Διδάκτορας του παραπάνω τμήματος με θέμα τις μετοικεσίες Ηπειρωτών στην περιοχή της Θράκης κατά τη νεώτερη και σύγχρονη περίοδο: ιστορική και λαογραφική προσέγγιση.

Παράλληλα είναι εκ των ιδρυτών και πρώτος πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Ηπειρωτών Βορείου Έβρου και Φίλων ¨ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ¨, με έδρα την Ορεστιάδα, ενώ κατά καιρούς αποτέλεσε μέλος των παρακάτω πολιτιστικών συλλόγων Λύκειο Ελληνίδων Σάμου, Καπετάν Λαχανάς Βαθέως Σάμου, Καλαρρύτες Ιωαννίνων, Σκλίβανη Ιωαννίνων, Ελεούσα Ιωαννίνων, Δίδυμα Τείχη Διδυμοτείχου, Ν. Αρτάκη Χαλκίδας Χορευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης Ήπειρος και Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης.

 Ομιλεί αγγλικά, ισπανικά και ρωσικά.

Ο Νικητής του HAPPY EASTER CHALLENGE

Πριν λίγες μέρες η ομάδα συντακτών κοινοποίησε το πρώτο Happy Easter Challenge. Ειμαστε στην ευχάριστη…

Σπυρίδων Ι. Ευσταθίου

Ο Σπυρίδων Ευσταθίου κατάγεται από την Ελεούσα Ιωαννίνων, γεννηθείς εκεί το 1978. Είναι εν ενεργεία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *