Υλικά για τη γέμιση
1 κιλό περίπου κολοκύθα κόκκινη (σαραβάνα)
1 κρεμμύδι ξερό
½ κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι μπαχάρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των υλικών
Υλικά για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ξίδι
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη γέμιση:
Τρίβουμε το κολοκύθι και το κρεμμύδι σε χοντρό τρίφτη. Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, την κολοκύθα και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε κανέλα, μπαχάρι, ζάχαρη και αλάτι. Ζυμώνουμε τα υλικά και ανοίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενες λωρίδες. Σε κάθε λωρίδα βάζουμε γέμιση, την κλείνουμε και τη στρίβουμε σε μπουρέκι. Τέλος, το τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
Πηγη: www.lifo.gr
ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kogias Art – Υποδήματα με ιστορία από το 1910
Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης…
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΓΑΡΙΔΑΣ & ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ
Το κριθαρότο γαρίδας είναι μια συνταγή που…
Εκτύπωση T – SHIRT από την COLOURMAGIC για συλλόγους (και όχι μόνο)
Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης,…
Κατασκευή παραδοσιακών αυλών από τον Χρήστο Χατζόπουλο – ΜΥΗΣΙΣ
Ως ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης…
ΑΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΗΛ Ο ΕΚ ΣΦΑΚΙΩΝ – Ο Άγιος που αγιογραφείται με παραδοσιακή φορεσιά
Γεννήθηκε στο χωριό Καλλικράτης στα Σφακιά και…
Παραδοσιακά Μαντήλια Αθανάσιος Κατσαούνης
Στο κέντρο της Αθήνας, θα βρείτε μια…