Ρεβίθια χυλωμένα, έξτρα αρωματικά και όλα τα μυστικά τους

  • από

Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός για τα ρεβίθια…θα μπορούσα να τα τρώω κάθε μέρα. Δεν είναι ακόμη ένα παραδοσιακό φαγητό που μας συνδέει με τα παιδικά μας χρόνια (αν και δεν θα έλεγα ότι πέταγα από τη χαρά μου όταν τα έφτιαχνε η μάνα μου), είναι ΤΟ φαγητό. Έπρεπε να τα δοκιμάσω στην απόλυτη εκδοχή τους, τη ρεβιθάδα Σίφνου, όταν είχα πάει για πρώτη φορά στο νησί το ΄99 ή το 2000 αν θυμάμαι καλά, για να εκτιμήσω το μεγαλείο τους. Τα καπνιστά αρώματα από το ψήσιμό της στον ξυλόφουρνο δεν φεύγουν ποτέ από τη μνήμη…

Από την άλλη ισχύει το εξής παράδοξο, όπως με κάθε τι απλό που δεν μπορεί να κρυφτεί μέσα από κάθε λογής φτιασιδώματα : δύσκολα θα βρεθεί σε ελληνικό σπίτι ένα πιάτο με ρεβίθια σούπα σωστά βρασμένα, καλοχυλωμένα με βαθιά νοστιμιά. Κι αυτό, γιατί επικρατούν πολλοί μύθοι γύρω από αυτά σε σχέση με την επιλογή τους, το μούλιασμα, το ξεφλούδισμα και το βράσιμο.

Τα ρεβίθια και τα μυστικά τους

Από την επιλογή και τη σωστή προετοιμασία τους, ως προς το αν πρέπει να ξεφλουδίζονται και το σωστό βράσιμο τους, τα ρεβίθια έχουν τα μυστικά τους που αν τα μάθουμε, εξασφαλίζουμε εγγυημένο αποτέλεσμα κάθε φορά.

Για να διαβάσετε το υπόλοιπο άρθρο και τη συνταγή πατήστε ΕΔΩ

ΠΗΓΗ : www.serioustaste.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *