Πολιτιστικός – Λαογραφικός Όμιλος “Ελλήνων Ρίζες”

  • από

Σκοπός και προσπάθειά μας η μελέτη, έρευνα διάσωση και διάδοση της μουσικοχορευτικής παράδοσης της πατρίδος μας και όραμά μας η μεταφορά της στο σήμερα, εξυπηρετώντας ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, σε γενιές ικανές να αντιτάξουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες απέναντι στην αλλοτρίωση της σημερινής εποχής.

Ειδικότερα:

Η δημιουργία ενός βήματος επικοινωνίας λόγου – διαλόγου – μελέτης θεμάτων του πολιτισμού όπου αναφέρεται στα καλλιτεχνικά δημιουργήματα του ανθρώπου. Κυρίως σε αυτά που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τα γράμματα και τις τέχνες όπως η μουσική, ο χορός, η ποίηση κ.ο.κ μέσα από τα δημιουργήματα του λαϊκού πολιτισμού, η ανάδειξη του οποίου γίνεται μέσα από τη συγκριτική και συνδυαστική μελέτη της καλλιτεχνικής έκφρασης και των πολιτιστικών και εθιμικών δραστηριοτήτων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας καθώς και η ανάδειξη της σωματικής αγωγής και του χορού ως τρόπου διατήρησης υγείας και ευεξίας.

Η συγκέντρωση Λαογραφικού, Ιστορικού και Ενδυματολογικού υλικού, η μελέτη, προστασία, διαφύλαξη και διάδοση των ηθών, εθίμων της χώρας μας και της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών και εν γένει η ανάδειξη του Λαϊκού Πολιτισμού της Ελλάδας.

Η παράλληλη μελέτη των Ελληνικών Χορών σε σχέση με τους σύγχρονους και ευρωπαϊκούς χορούς και η εντρύφηση σε αυτούς.

Η καλλιέργεια σχέσεων επικοινωνίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του Ομίλου, αφενός, και αφετέρου μεταξύ των μελών του και των Δημοτικών και Δημοσίων αρχών αλλά και κάθε άλλου πολιτιστικού φορέα με σκοπό την προβολή του Λαϊκού Πολιτισμού όλης της Ελληνικής Επικράτεια.

ellinonrizes@gmail.com

Πληροφορίες
Υπεύθυνος: Βασίλης Λιάπας

Ο Πολιτιστικός Όμιλος ‘’Ελλήνων Ρίζες’’, ιδρύθηκε το 2010 και άρχισε την λειτουργία του τον Μάρτιο του 2011.

Αποτελεί έναν χώρο συγκέντρωσης – νέων στην ψυχή – ανθρώπων, με κοινό γνώρισμα την αγάπη τους για το χορό. Με σεβασμό στις γνήσιες μορφές λαϊκής έκφρασης και άξονα την καλλιέργεια χορευτικής παιδείας, τη μελέτη πολιτιστικών στοιχείων – Χοροί, Τραγούδια και Πολιτιστικά Δρώμενα – από το σύνολο της ελληνικής γης.

Ημερομηνία ίδρυσης
18 Μαϊου 2010

Έδρα: Δάφνη, Αττική

Γλεντι Τσικνοπεμπτησ

Ο Δήμος Δάφνης Υμηττού σας προσκαλεί στο παραδοσιακό γλέντι της Τσικνοπέμπτης στην πλατεία Δημαρχείου Δάφνης…


Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *