ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΡΟΒΑΤΑ

  • από

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος γυναικών Προβατά, ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2002. Σκοπός του συλλόγου ήταν και είναι η ανάγκη επικοινωνίας μεταξύ των μελών μέσα από δράσεις που συμβάλουν στην ανάδειξη, τη διάδοση και τη διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού αλλά και δράσεις κοινωνικής προσφοράς.

Εκδηλώσεις όπως η «Γιορτή Ρυζιού» στις αρχές του Οκτώβρη κάθε έτους, καθώς και το πανηγύρι της «Μεταμόρφωσης του Σωτήρος» στις 6 Αυγούστου, αποτελούν πλέον τις κορυφαίες θεσμικές εκδηλώσεις του συλλόγου. Επίσης, αξιόλογες δράσεις αποτελούν οι ετήσιες βραβεύσεις των αριστούχων μαθητών, οι ομιλίες-διαλέξεις για διάφορα πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα. Τέλος, συμμετέχει σε αρκετές εκδηλώσεις εντός αλλά και εκτός του Νομού Σερρών, αποσπώντας σημαντικές τιμητικές διακρίσεις.

Στόχος της συμμετοχής και των χορευτικών ανταλλαγών του συλλόγου μας, είναι η μελέτη και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, καθώς και η ανακάλυψη των κοινών λαογραφικών στοιχείων που συνθέτουν την έννοια του Ελληνικού Παραδοσιακού Πολιτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ