ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΗΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗΣ

  • από

Ο κύκλος συνεντεύξεων του Παρατηρητή της Παράδοσης συνεχίζεται, αυτή τη φορά με έναν άνθρωπο που γεννήθηκε και ζει στην Νέα Πέραμο Δυτικής Αττικής. Ιδιαίτερη πατρίδα του είναι η Κρήτη αφού έχει καταγωγή από την Ασή Γωνιά Χανίων αλλά και από την Πέραμο της Μικράς Ασίας. Ασχολήθηκε με την Βυζαντινή Μουσική και την ορθοφωνία. Ασχολείται με την παράδοση της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Κρήτης. Σε ηλικία 16 ετών ήρθε σε επαφή με το Λαούτο. Έκτοτε εχει συνεργαστεί με διάφορους καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Μανωλιούδης, ο Γιάννης Κακλής, ο Γιώργος Χαλκιάς, ο Κώστας Κακουδάκης, ο Μιχάλης Αλεφαντινός , ο Γιώργος Σκορδαλός και άλλοι.Τα τελευταία 3 χρόνια συνεργάζεται με τον Μιχάλη Βογιατζιδάκη. Σας καλωσορίζουμε σε ένα ακόμα κεφάλαιο του “Ποιος είναι ο …… Φάνης Μπαρμούνης “.

(Πατήστε εδώ για να δείτε το βιογραφικό του)

Κάποιες ερωτήσεις για να σε γνωρίσουμε καλύτερα

            1.         Υπάρχει κάτι που θέλεις να κάνεις και δεν το έχεις κάνει ακόμα;

            Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχω κάνει ακόμα όσο αφορά τη μουσική, βρίσκομαι σε περίοδο αναζήτησης! Θέλω να εμβαθύνω και άλλο σε κάποια κομμάτια της παράδοσης και γενικότερα της μουσικής.

            2.         Σε ποια χώρα θα ήθελες να ταξιδέψεις;

            Δεν το έχω σκεφτεί… Επειδή έχω ταξιδέψει για δουλειά και για αναψυχή σε διάφορες χώρες της Ευρώπης,  αλλά ποτέ σε άλλη ήπειρο, θα έλεγα ότι θέλω να ταξιδέψω σε κάποια άλλη ήπειρο.

            3.         Αν μπορούσες, τι θα άλλαζες στην Ελλάδα;

Κάτι λίγο πιο lifestyle

            4.         Ποια είναι τα τρία πρώτα πράγματα που κάνεις όταν ξυπνάς

            Γενικά μου αρέσει να ξυπνάω νωρίς και να ξεκινώ άμεσα τη μέρα μου. Οπότε, σειρά έχουν οι καθημερινές συνήθειες υγιεινής, καφές (εννοείται) και φεύγω από το σπίτι για διάφορες επαγγελματικές υποχρεώσεις.

            5.         Ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που κάνεις πριν κοιμηθείς;

            Πριν κοιμηθώ σπαταλώ λίγο χρόνο στην τηλεόραση ή στο κινητό και απαντώ σε κάποιους φίλους που μπορεί να μην έχω προλάβει να το κάνω κατά της διάρκεια της ημέρας.

Σχετικά με την ενασχόληση σου με τα παραδοσιακά

            6.         Από πότε ξεκίνησε η ενεργή ενασχόληση σου με την παράδοση;

            7.         Τι σε οδήγησε να ασχοληθείς με την παράδοση;

            Όσο αφορά την παράδοση ήμουν τυχερός και ασχολήθηκα από την πολύ μικρή ηλικία των 4-5 ετών, γιατί στον Σύλλογο Μικρασιατών Νέας Περάμου Αττικής (όπου και γεννήθηκα) ήταν πρόεδρος ο παππούς μου και γενικότερα όλη η οικογένειά μου ασχολούταν με την παράδοση. Έτσι είχα και εγώ το ερέθισμα να ασχοληθώ με τον παραδοσιακό χορό και την παραδοσιακή μουσική.

            8.         Ποιόν συνάδελφό σου σέβεσαι πάρα πολύ;

            Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι συνάδελφοι οι οποίοι γνωρίζουν καλά αυτό που κάνουν, όπως ο Γιώργος ο Σκορδαλός και ο Αντώνης Μαρτσάκης που έχουν ασχοληθεί με την παράδοση όλων των νόμων της Κρήτης, κάτι το οποίο τους κάνει να ξεχωρίζουν από άλλους καλλιτέχνες καθώς προάγουν με το δικό τους τρόπο την παράδοση όλου του νησιού.

            9.         Με ποια πρότζεκτ έχει πιαστεί την παρούσα στιγμή;

            10.       Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον σχετικά με το αντικείμενο σου;

            Πολύ χρόνο και μεράκι αφιέρωσα στον 1ο μου προσωπικό δίσκο, το «Χρυσάφι», που κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι. Θα ήθελα να ασχοληθώ ακόμα περισσότερο με δικά μου πράγματα σε μουσική, στίχο κτλ. και να καταφέρω να βγάλω και άλλα cd στα οποία να συνεργαστώ με διάφορους καλλιτέχνες, φίλους και μη, που κατά τα δικά μου γούστα είναι πολύ αξιόλογοι.

            10+1   Τι θα συμβούλευες κάποιον που ξεκινάει τώρα την ενασχόληση του με την παράδοση.

            Η παράδοση είναι η αρχή όλων, είναι η ρίζα! Η σημαντικότερη συμβουλή που θα είχα να δώσω την οποία μου έδωσαν και εμένα οι δάσκαλοί μου και οι πιο παλιοί μουσικοί, είναι ότι ένα παραδοσιακό κομμάτι πρέπει να το πιάνει κανείς από την πρώτη εκτέλεση, να ακούει δηλαδή τις αρχικές εκτελέσεις των κομματιών, το ηχόχρωμα, το παίξιμο και την ευαισθησία των ανθρώπων εκείνης της εποχής και να προσπαθεί να τα αποτυπώσει όσο το δυνατόν καλύτερα και με σεβασμό! Σίγουρα είμαστε μια τελείως διαφορετική γενιά, ζούμε σε μια τελείως διαφορετική εποχή αλλά τα παραδοσιακά κομμάτια θεωρώ πως πρέπει να μένουν αναλλοίωτα στο μεγαλύτερο βαθμό που μπορεί αυτό να συμβεί…

Ευχαριστώ πολύ!

Εκ της ομάδας συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης ευχαριστούμε θερμά τον Φάνη Μπαρμούνη που μας παραχώρησε την συνέντευξη, πιστεύουμε ότι οι φίλοι της σελίδας μας θα εκτιμήσουν την συνέντευξη αυτή. Του ευχόμαστε ο Θεός να του δίνει, υπομονή, επιμονή και καλή δύναμη ώστε να συνεχίσει το σημαντικό του έργο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *