ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΟΡΟΣΤΑΛΙΤΕΣ

  • από

Ο κύκλος συνεντεύξεων συνεχίζεται με ένα συγκρότημα απο νέους ανθρώπους. Έχουν κάνει ήδη αρκετές σημαντικές εμφανίσεις. Πολλοί τους γνωρίσαμε όταν συμμετείχαν στον διαγωνισμό EUROVISION. Σας καλωσορίζουμε σε ένα ακόμα κεφάλαιο “Ποιοι είναι οι Χοροσταλίτες

(Πατήστε εδώ για να δείτε το βιογραφικό του σχήματος)


        1.      Από πότε ξεκίνησε η ενεργή σας ενασχόληση με την παράδοση;

Όλα τα μέλη της ορχήστρας μας ξεκίνησαν από πολύ μικρή ηλικία την ενασχόληση τους με την παράδοση την μουσική και τους χορούς της. Μάλιστα τρεις από εμάς είμασταν από τα εφηβικά μας χρόνια συγχορευτές στον ίδιο σύλλογο. Όπως καταλαβαίνεις, «κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια» που λέει κι ο λαός μας! Και επειδή έχουμε και διαφορετικές ηλικίες στην ορχήστρα μας θα σου πω αριθμητικά ότι είμαστε στον χώρο της παράδοσης  από 14 – 34 χρόνια!!!

        2.      Πώς αποφασίσατε να συνεργαστείτε ως μουσικό σχήμα;

Οι Χοροσταλίτες δημιουργηθήκαν τον Δεκέμβριο του 2013 από τον Βασίλη Μεσσαριτάκη με σκοπό να συνοδεύουν το χορευτικό του, τον Πανικάριου Συλλόγου «Άρτεμις Ταυροπόλος» στις χορευτικές, μουσικές και θεατρικές του εκδηλώσεις. Η αγάπη μας για την παραδοσιακή μουσική απλώθηκε από την Ικαρία σε όλη την Ελλάδα αγκαλιάζοντας μουσικά τους τόπους μας. Είχαμε αυτή τη δυνατότητα, λόγω της ποικιλίας των μουσικών οργάνων που παίζουμε αλλά και λόγω της γνώσης που έχουμε, για τη μουσική τα τραγούδια και τους χορούς.


        3.      Πόσο σημαντική θέση συνεχίζει να έχει η παράδοση στην μουσική σας 
και αν θέλετε ….. και στις καρδίες σας.

Είμαστε τόσο ευλογημένοι που έχουμε γεννηθεί και ζούμε σε αυτήν την χώρα, που πέρα από τον ήλιο, τα χρώματα, τον ουρανό, τη γη, τις θάλασσες και τα βουνά της, μεγαλώνουμε με την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά! Κάθε γωνιά του τόπου μας έχει το δικό της χρώμα, την δική της μουσική, τραγούδια και χορούς, την δική της κουλτούρα, την δική ντοπιολιαλιά! Τέτοια ποικιλία μουσικής παράδοσης δεν θα βρεις πουθενά, κι εμείς τυχεροί που τη μαθαίνουμε, την βιώνουμε, την αναπαράγουμε και ταξιδεύουμε με την σειρά μας μέσω αυτής τον κόσμο.

        4.      Ποια είναι τα πρότζεκτ με τα οποία ασχολείστε την τρέχουσα περίοδο;

Αυτή η περίοδος είναι πολύ δημιουργική μουσικά για εμάς αφού είμαστε σχεδόν καθημερινά στο FMS (Folk Music Studio) και ετοιμάζουμε το δεύτερό κατά σειρά προσωπικό μουσικό μας album με 15 νέα τραγούδια σε μουσική και στίχους του Βασίλη Μεσσαριτάκη και το τέταρτό κατά σειρά μουσικό μας album με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Δυο πολύ όμορφες μουσικές δουλειές που σίγουρα θα τραγουδήσετε και θα χορέψετε.


        5.       Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Σχεδιάζουμε μεγάλες συναυλίες σε συνεργασία με καταξιωμένους μουσικούς  και τραγουδιστές τόσο της παραδοσιακής όσο και της έντεχνής σκηνής. Παράλληλα ετοιμάζουμε μια σειρά από ζωντανές εκπομπές μέσα από την συχνότητα του 91,4 LYRA FM όπου και είμαστε ραδιοφωνικοί παραγωγοί του σταθμού και κάποιες live εμφανίσεις από το κανάλι μας στο youtube.


        6.      Ποιους συναδέλφους σας σέβεστε πάρα πολύ;

Με ότι καταπιάνεσαι σε αυτή ζωή, σε οποιοδήποτε τομέα, χώρο και κλάδο κύριο ρόλο για εμάς και ίσως τον πιο σημαντικό έχει ο χαρακτήρας του ανθρώπου και έπειτα η γνώση και η ιδιότητα του. Το ήθος , η αξιοπρέπεια και ο αλληλοσεβασμός είναι αυτά που τον κάνουν ξεχωριστό και η προσωπικότητα του είναι αυτή που αγγίζει την καρδιά και το μυαλό και έπειτα τα αυτιά μας! Είμαστε τυχεροί λοιπόν που έχουμε γνωρίσει, έχουμε συνεργαστεί και είμαστε φίλοι με τον Ηλία Μαυρίκη.


        7.      Ποια πιστεύεται ότι είναι τα χαρακτηριστικά του Σχήματός σας που 
σας διαφοροποιεί από τα άλλα;

Το να αναπαράγεις, διασκευάζεις, την παραδοσιακή μουσική είναι κάτι που, όπως πολύ σωστά ρωτάς, το κάνουν οι πιο πολλοί μουσικοί του χώρου, ο καθένας με τον τρόπο του, τις γνώσεις του, την εμπειρία του και την αισθητική του. Εκτός λοιπόν από αυτό που έτσι κι αλλιώς το κάνουμε και εμείς, η διαφορετικότητα μας έγκειται  στην πρωτότυπη δημιουργία παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιών που πατούν στα παλιά μονοπάτια της παράδοσης και ξετυλίγονται στις μέρες μας. Τα δικά μας μουσικά δημιουργήματα και η δισκογραφία αυτών είναι πιστεύουμε το βασικό χαρακτηριστικό που μας διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες ορχήστρες και τα μουσικά σχήματα. Παράδειγμα αποτελεί η συμμετοχή μας στην Eurovision όταν προταθήκαμε από την ΕΡΤ να εκπροσωπήσουμε την χώρα μας με το τραγούδι μας στον μουσικό αυτό διαγωνισμό.


        8.      Πόσο σημαντική είναι για σας η μουσική και πόσο σας έχει επηρεάσει;

Η μουσική είναι τέχνη, είναι τρόπος έκφρασης, μέσω επικοινωνίας, είναι εκτόνωσή, είναι δημιουργία, είναι διασκέδαση, είναι συναισθήματα, είναι παρέα, είναι γλέντι, είναι ταξίδι, είναι χορός και τραγούδι είναι το άυλο αγαθό που γεμίζει την καρδιά και το μυαλό μας, είναι ένα από τα πιο σημαντικά αγαθά της ζωής μας , που την αλλάζει την ομορφαίνει και «ντύνει» τις στιγμές της! Όλα αυτά μαζί έχει κάνει, και θα κάνει η μουσική και στην δική μας ζωή! 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *