Ποιοι είναι οι Masali TV

  • από

Φιλοξενούμε στην ενότητα των συνεντεύξεων του Παρατηρητή της Παράδοσης μια παρέα εξαιρετικών νεαρών οι οποίοι με το χιούμορ τους, τα βιντεάκια τους και τον νεανικό δυναμισμό τους κέρδισαν τις εντυπώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο youtube. Εδώ θα προσπαθήσουμε να τους γνωρίσουμε καλύτερα, να μοιραστούν μαζί μας τις απόψεις τους για τον χώρο της Παράδοσης και να μάθουμε τα μελλοντικά τους σχέδια. Σας καλωσορίζουμε στο νέο κεφάλαιο μας «Ποιοι είναι οι Masali TV».

Κάποιες ερωτήσεις για να σας γνωρίσουμε καλύτερα

            1.        Ποια είναι τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από την προσπάθεια του Masali TV; Πείτε μας λίγα πράγματα για εσάς;

Ονομάζομαι Πέτρου Χριστόδουλος έχω καταγωγή από την Xαλκιδική από την πλευρά του πατρός μου και από την Βέροια από την πλευρά της μητρός μου. Μεγάλωσα στη Xαλκιδικη και συγκεκριμένα στην Αγία παρασκευή Κασσάνδρας ένα μικρό παραδοσιακό χωριό.

Πέτρου Χριστόδουλος

Ονομάζομαι Αιμίλιος Μωϋσάκης, γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Φιλώτα Φλώρινας. Από το 2017 μένω στην Θεσσαλονίκη όπου ήρθα για σπουδές και αργότερα μπήκα στο χώρο εργασίας όπου ήταν και ο λόγος που εγκαταστάθηκε μόνιμα στην πόλη. Το χωριό το βλέπω πλέον στις γιορτές (Χριστούγεννα, Πάσχα).

Αιμίλιος Μωϋσάκης

Ονομάζομαι Παναγιώτης Χατζίδης, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλεξανδρούπολη. Το 2017 εγκαταστάθηκα στη Θεσσαλονίκη λόγω σπουδών. Η καταγωγή μου είναι από τη Θράκη και από το Πόντο.

Παναγιώτης Χατζίδης

Επίσης υπήρχε και ακόμα ένα μέλος ο Αλέξανδρος Ρίζογλου ,που λόγο υποχρεώσεων δεν μπορούσε να συνεχίσει την συνεργασία μας.

            2.        Πώς γνωριστήκατε και πώς αποφασίσατε να κάνετε αυτήν την προσπάθεια; Είχατε προηγούμενη εμπλοκή με την παράδοση όπως χορευτικά και ΔΣ συλλόγων; Πώς προέκυψε η ιδέα για το όνομα Masali ΤV;

Αιμίλιος

Γνωριστήκαμε το 2018 σε ένα θρακιώτικο γλέντι που είχε διοργανώσει η Χορευτική Ομάδα Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΧΟΦΕΘ) και αργότερα την ίδια περίοδο ήμασταν χορευτές στην Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης και από τότε δεν χωριστήκαμε ποτέ.

Προσωπικά η σχέση μου με την παράδοση παίρνει ζωή από το 2007 όταν ο πατέρας μου ίδρυσε τον Σύλλογο Θρακιωτών Φιλώτα και έκτοτε δεν έχω σταματήσει ούτε να χορεύω ούτε να μαθαίνω συνέχεια για ήθη και για έθιμα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Παναγιώτης

Ο Χριστόδουλος ήταν το πρώτο άτομο που γνώρισα στη Θρακική εστία Θεσσαλονίκης. Με τον Αιμίλιο γνωριστήκαμε σε ένα γλέντι και έτσι σιγά σιγά ξεκινήσαμε να κάνουμε παρέα!

Εγώ άρχισα να ασχολούμαι με την παράδοση στα 17 μου χρόνια στο πολιτιστικό σύλλογο παραδοσιακών χορών Ακρίτες Αλεξανδρούπολης. Ανακάλυψα ένα κόσμο φανταστικό και δεν θα τον αφήσω ποτέ! Είναι κάτι που με ευχαριστεί και με γεμίζει ως άνθρωπο!

Χριστόδουλος

Τον Αιμίλιο τον είχα γνωρίσει σε ένα γλέντι στην ΧΟΦΕΘ, τον Παναγιώτη στην Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης. Ποιο πριν χόρευα στο κεντρικό χορευτικό Δήμου Κασσάνδρας. Εγώ ήμουν η τελευταία προσθήκη στο μασάλι αφού εν μέσω καραντίνας και στο σπίτι του Παναγιώτη ο Αιμίλιος σκεφτόταν τι νέο πρότζεκτ να κάνει και του λέω ας κάνει μια ανάλυση της ιστορίας σε ορισμένα τραγούδια κάτι που του άρεσε και το μασαλι με αγκάλιασε.

Το Masali TV ήταν μια ιδέα του Αιμίλιου εμπνευσμένη από το karantinaTv. Έτσι επικοινώνησε με τον Άλεξ και το Πάνο και δημιουργήθηκε η σελίδα. Θέλαμε να κρατήσουμε τη παράδοση ζωντανή διότι λόγω καραντίνας είχαν σταματήσει όλες οι πολιτιστικές δράσεις ! Η ιδέα για το όνομα ήταν του Άλεξ , προέρχεται από την λέξη masali που αντιπροσωπεύει τη συζήτηση μεταξύ φίλων .Ήταν κάτι που ταίριαζε σε εμάς γιατί μας αρέσουν οι παρεΐστικες κουβέντες. Θέλουμε το κλίμα να είναι φιλικό 

            3.        Εκτός από την παράδοση με τι άλλο ασχολείστε; Έχετε κάποιο χόμπι ή κάνετε κάποιο άθλημα;

Ένα από τα χόμπι μας είναι το Masali Tv και όλη αυτή η προσπάθειά που κάνουμε διότι δεν αποσκοπούμε στο οικονομικό κέρδος από αυτό. Ωστόσο ο Αιμίλιος ασχολήθηκε με το μπάσκετ και την εκμάθηση τύμπανων(ντραμς),ο Πάνος με τα παραδοσιακά κρουστά και ο Χριστόδουλος με την βυζαντινή μουσική!

            4.        Με ποια πρότζεκτ έχετε πιαστεί την παρούσα στιγμή; Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον σχετικά με το αντικείμενο σας;

Την παρούσα στιγμή έχουμε πάρα πολλές ιδέες στο μυαλό μας, βέβαια οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για εμάς λόγω υποχρεώσεων που έχει ο καθένας μας, προσπαθούμε όσο μπορούμε να έχουμε ενεργή την σελίδα μας και σκεφτόμαστε να επεκταθούμε σε ερωτήσεις σε άμεση επαφή με τον κόσμο και όχι πλέον πίσω από μια οθόνη. Έχουμε σκεφτεί επίσης να ασχοληθούμε με παραδοσιακά φαγητά άλλα ακόμη και αυτό το κομμάτι χρειάζεται συγκεκριμένους ανθρώπους. Παρ’ όλα αυτά οι συνεντεύξεις, με διάφορους καλλιτέχνες και ερευνητές του χώρου, αλλά και η σειρά “Παράδοση… Η Ιστορία μας” θα θέλαμε να συνεχιστούν με φυσική επαφή με τους καλλιτέχνες και ειδικούς της κάθε περιοχής (ιστορικούς, ερευνητές κτλ).

            5.        Από τις συνεντεύξεις που έχετε πάρει, αλλά και την επαφή που έχετε γενικότερα με καλλιτέχνες, δασκάλους, χορευτές και όλους που ασχολούνται με την Παράδοση, τι πιστεύετε ότι έχει ανάγκη ο χώρος;

Πιστεύουμε ότι όλοι εμείς που αγαπάμε πραγματικά το χώρο της Παράδοσης οφείλουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι σαν γροθιά Ανεξαρτήτου καταγωγής. Ο χώρος αυτός πρέπει να μας προσφέρει γνώσεις για τις ρίζες μας, αγάπη για την καταγωγή μας και διασκέδαση και ψυχαγωγία με άτομα τα οποία υπό άλλες συνθήκες να μην γνωρίζονταν καν. Ο χώρος έχει ανάγκη την συλλογικότητα και όχι την υποβολή προσωπικής εικόνας γιατί ποτέ κανείς δεν κατάφερε τίποτα μόνος.

            6.        Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους αναγνώστες του Παρατηρητή της Παράδοσης (www.paratiritisparadosis.gr).

Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε σαν ομάδα είναι ο κόσμος να έχει μεράκι στα παραδοσιακά γλέντια και να μην ξεχνάει την καταγωγή του διότι οποίος  γνωρίζει το παρελθόν του έχει πιο γερές βάσεις για να βαδίσει στο μέλλον.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα του Παρατηρητή της Παράδοσης για την φιλοξενία με την παραχώρηση αυτής της συνέντευξης, ευχόμαστε πάντα επιτυχίες στο έργο τους.

Εκ της ομάδας συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ομάδα του Masali TV και να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία στα μελλοντικά τους σχέδια.

Για να δείτε το κανάλι του Masali TV πατήστε ΕΔΩ

Για να επισκεφθείτε τη σελίδα στο facebook πατήστε ΕΔΩ και για το instagramm ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *