ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΛΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ

  • από

Ο κύκλος συνεντεύξεων του Παρατηρητή της Παράδοσης συνεχίζεται, αυτή τη φορά με έναν άνθρωπο που γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται όμως όπως τον Πόντο, από μικρή ηλικία έμαθε τα Ποντιακά και αγάπησε την Ποντιακή μουσική. Σας καλωσορίζουμε σε ένα ακόμα κεφάλαιο του «Ποια είναι η Πέλα Νικολαΐδη».

            1.         Υπάρχει κάτι που θέλεις να κάνεις και δεν το έχεις κάνει ακόμα;

            Φυσικά θέλω να κάνω αρκετά πράγματα τα οποία δεν έχω πραγματοποιήσει ακόμα διάφορες συνεργασίες οι οποίες έχω στο μυαλό μου να γίνουνε στο μέλλον Διότι η μουσική και το τραγούδι είναι κάτι το οποίο εξελίσσεται κάθε μέρα και η δημιουργία δεν έχει όρια στο χώρο μας..

            2.         Σε ποια χώρα θα ήθελες να ταξιδέψεις;

            Στη χώρα την οποία θα ήθελα να ταξιδέψω διότι δεν έχω πάει ακόμα ενώ έχω πραγματοποιήσει αρκετά ταξίδια ανά τον κόσμο στις περισσότερες χώρες και σε Ευρώπη και Ασία Αμερική και σε Καναδά Ρωσία η χώρα αυτή που δεν έχω επισκεφτεί και θέλω να πάω είναι η Γαλλία.

            3.         Αν μπορούσες, τι θα άλλαζες στην Ελλάδα;

            Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι ο κόσμος και γενικά όλο το λαϊφστάιλ και όλοι οι μουσικοί παραγωγοί κρίνουνε με κριτήρια τα οποία δεν είναι καθαρά μουσικά και εξηγώ Μια φωνή η οποία είναι σε top επίπεδο εάν δεν έχει καλή εμφάνιση εξωτερική για αυτούς πάντα μιλάμε δεν θα προχωρήσει στην Ελλάδα αυτό είναι κάτι πολύ θλιβερό.

Κάτι λίγο πιο lifestyle

            4.         Ποια είναι τα τρία πρώτα πράγματα που κάνεις όταν ξυπνάς

            Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν ξυπνάω είναι να φιλήσω το γιο μου, ετοιμάζω τον καφέ μου και αρχίζω τις δουλειές μου, καλλιτεχνικές και οικιακές.

            5.         Ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που κάνεις πριν κοιμηθείς;

            Αυτό που κάνω πριν κοιμηθώ είναι να σκέφτομαι τα πράγματα τα οποία έχω κάνει μέσα στην ημέρα και να προσπαθήσω να κρίνω σωστά και τα λάθη γενικά .

Σχετικά με την ενασχόληση σου με τα παραδοσιακά

            6.         Από πότε ξεκίνησε η ενεργή ενασχόληση σου με την παράδοση;

            Η ενασχόλησή μου με την παραδοσιακή μουσική έγινε σε ηλικία 22 χρονών στην πρώτη μου συμμετοχή δισκογραφικά.

            7.         Τι σε οδήγησε να ασχοληθείς με την παράδοση;

            Αυτοί που με οδήγησαν να ασχοληθώ με την παραδοσιακή μουσική είναι οι γονείς μου διότι και ο πατέρας μου και η μητέρα μου είναι τραγουδιστές.

            8.         Ποιόν συνάδελφό σου σέβεσαι πάρα πολύ;

            Δεν είναι ένας ο συνάδελφος μου που σέβομαι και εκτιμώ είναι αρκετοί. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι οποίοι με στήριξαν και με βοήθησαν στα πρώτα μου καλλιτεχνικά βήματα.

            9.         Με ποια πρότζεκτ έχει πιαστεί την παρούσα στιγμή;

            Αυτή την εποχή έχει ήδη κυκλοφορήσει ένα νέο μου τραγούδι σε συνεργασία με το Σάκη Σωτηριάδη και σε λίγο καιρό ετοιμάζω ένα ντουέτο σε συνεργασία με τον Μπάμπη Κεμανετζιδη ..

            10.       Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον σχετικά με το αντικείμενο σου;

            Αυτό που σχεδιάζω για το μέλλον είναι να κάνω κάποιες συνεργασίες με άτομα τα οποία θαυμάζω και άτομα τα οποία μου αρέσει πάρα πολύ αυτό που παρουσιάζουν και αυτό που πρεσβεύουν στο χώρο μας Και επίσης θέλω να κάνω διασκευή κάποια παραδοσιακά τραγούδια.

            10+1   Τι θα συμβούλευες κάποιον που ξεκινάει τώρα την ενασχόληση του με την παράδοση.

            Αυτό που θα ήθελα να συμβουλέψω στους νέους ανθρώπους που θέλουν ασχοληθούμε με τη μουσική και με το τραγούδι γενικά το παραδοσιακό είναι να το κάνουμε με την καρδιά τους γιατί αυτό το είδος είναι ένα πολύ ιδιαίτερο είδος μουσικής το οποίο έχουμε την τιμή να το εκπροσωπούμε και έχουμε και την υποχρέωση να το διατηρούμε για να το διαδίδουμε.

Εκ της ομάδας συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης ευχαριστούμε θερμά την Πέλα Νικολαΐδη που μας παραχώρησε την συνέντευξη, πιστεύουμε ότι οι φίλοι της σελίδας μας θα εκτιμήσουν την συνέντευξη αυτή. Της ευχόμαστε ο Θεός να της δίνει, υπομονή, επιμονή και καλή δύναμη στο τόσο σημαντικό έργο που επιτελεί.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *