ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ : Μουσικά δίκτυα στο Βόρειο Έβρο

  • από

Ένα έργο αναζήτησης και αναφοράς πολύ σημαντικής σημασίας για την μουσική ιστορία της περιοχής. Αναφέρεται με χρονολογικά σειρά σε σημαντικά πρόσωπα τα οποία διαμόρφωσαν την εικόνα από πλευράς μουσικών σήμερα. Ταυτόχρονα δίνει και αναφορές που κατατοπίζουν τον αναγνώστη στις συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή δυσκολεύοντας το έργο των μουσικών και συμβάλλοντας στην κατάσταση που υπήρχε τότε. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του μουσικού που περπάταγε για ώρες για να πάει στο χωριό που τον κάλεσαν να παίξει απουσία μέσων μαζικής μεταφοράς οδικού δικτύου κλπ), έπαιζε όλη νύχτα, και επέστρεψε στο σπίτι του πάλι περπατώντας χαράματα.
Πολύ θετική εντύπωση μας έκανε η εκτενής αναφορά σε πρόσωπα λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό αλλά άξια αναφοράς όπως ο πατέρας Παναγιώτης Νικίδης, ο Γιώργος Μπουρμάς και ο Θανάσης Μιντόπουλος κ.α.
Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης συγχαίρει τον Δημήτρη Σπανό για το έργο του και προτείνει στους φίλους της σελίδας μας να το αναζητήσουν και να το μελετήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *