Παραδοσιακός χορός (+), Αναπηρία και Ενσωμάτωση

  • από

01 Νοε 2020, Αγίους Όρους 7, 18545 Πειραιάς, Ηγέχορος

Ο χορός είναι ένα δώρο έκφρασης που ενώνει σώματα, ψυχές και χτύπους καρδιάς. Διαχωρισμός, αποκλεισμός, ένταξη, συμπερίληψη, ενσωμάτωση… Έννοιες που υπάρχουν σε διάφορες πτυχές της καθημερινότητας.

Το βιωματικό εργαστήριο «Παραδοσιακός χορός (+)», έχει ως στόχο να εντοπίσει τις δυνατότητες μας να χορέψουμε χωρίς διακρίσεις. Να εντοπίσουμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας διαχωρίζουν.

Με εργαλείο τους παραδοσιακούς χορούς και τη διδασκαλία τους σε ομάδες, ο ΗΓΕΧΟΡΟΣ σας προσκαλεί σε ένα μοίρασμα βιωματικών εμπειριών και στη δημιουργία νέων. Πώς μπορεί μία ομάδα να ξεπεράσει δυσκολίες και να αναδείξει νέους τρόπους ενσωμάτωσης Ατόμων με διαφορετικές Αναπηρίες στις ομάδες χορού και στους κύκλους του χορού, όπου κι αν συμβαίνουν.

Το εργαστήριο αποτελείται από οκτώ (8) δίωρες συναντήσεις και θα διαρκέσει συνολικά δύο (2) μήνες. Απευθύνεται σε δασκάλους χορού, χορευτές παραδοσιακών χορών και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να γνωρίσει μέσα από μια διαφορετική εμπειρία τις έννοιες της αναπηρίας και της ενσωμάτωσης της στον παραδοσιακό χορό.

Λόγω των κανονισμών περί ασφάλειας για ομαδικές δραστηριότητες, οι ομάδες θα είναι αυστηρά 10μελείς.

Παρακαλούμε να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας στα τηλέφωνα του ΗΓΕΧΟΡΟΥ!

Έναρξη: Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020.

Λήξη: Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Κυριακή 10:00-12:00.

Το κόστος συμμετοχής για τις 8 συναντήσεις ανέρχεται στα 150 ευρώ.

Ειδική έκπτωση για φοιτητές και ανέργους 120 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: Κώστας Τουλάτος 6949291908

Σας περιμένουμε να συν(+)χορέψουμε!

Αργυρώ

Ζωή

ΗΓΕΧΟΡΟΣ

Σημείωση: Εισηγήτριες του εργαστηρίου θα είναι η Αργυρώ Καραβίνου και η Ζωή Διακουμογιαννοπούλου. Με εμπειρία στη Μη Τυπική Εκπαίδευση και τη βιωματική μάθηση σε τοπικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Με απλά εργαλεία και δραστηριότητες θα προσεγγίσουμε τις διαφορετικές αναπηρίες και θα συν-δημιουργήσουμε μία νέα πορεία για τις ομάδες μας, αλλά και για τον εαυτό μας και τον κόσμο που μας περιβάλλει

Αργυρώ Καραβίνου
Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Μη Τυπικής Εκπαίδευσης, Σχεδιασμός και Εμψύχωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων συμπερίληψης και προσβασιμότητας στον πολιτισμό, Διδασκαλία ελληνικού παραδοσιακού χορού σε ειδικές ομάδες, μέλος CID.

Ζωή Διακουμογιαννοπούλου, (Msc στην Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό), συντονίστρια μη τυπικών εργαστηρίων συμπεριληπτικού χαρακτήρα με ειδίκευση στις Πολιτιστικές Εκπαιδευτικές Διαδρομές με χρήση τεχνικών Storytelling και Mindfulness.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *