Ο υποψήφιος για Grammy Έλληνας λαουτίστας

  • από

Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι η παραδοσιακή μουσική είναι ποιοτική και οι άνθρωποι που την υπηρετούν είναι καλλιεργημένοι μουσικοί, που προσπαθούν να αναδείξουν το είδος μουσικής αυτό καθώς και τα παραδοσιακά όργανα με τον καλύτερο τρόπο.

Έτσι λοιπόν χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν ενημερωθήκαμε ότι ο ‘Ελληνας λαουτίστας (ή λαουτιέρης, ότι προτιμάτε), ο Βασίλης Κώστας είναι υποψήφιος για βραβείο Grammy. Άραγε θα αρχίσουμε κάποτε οι Ελληνες να εκτιμούμε και να αξιοποιούμε τους θησαυρούς μας χωρίς να έχουμε ανάγκη την επιβεβαίωση των ξένων;

Ακολουθεί άρθρο από το news 247

Ο υποψήφιος για Grammy Έλληνας λαουτίστας στο NEWS 24/7: “Θα είμαι στην τελετή, αλλά το βραβείο δεν είναι αυτοσκοπός”

Δεν το γνωρίζαμε και ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη το γεγονός ότι ένας Ηπειρώτης μουσικός από τα Γιάννενα, ο Βασίλης Κώστας, βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους για Βραβείο Grammy, η απονομή των οποίων θα γίνει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, στην Crypto.com Arena στο Λος Άντζελες.

Η διαδρομή του 32χρονου Βασίλη εντυπωσιάζει και τους πιο δύσκολους μουσικόφιλους, καθώς πρόκειται για έναν πειθαρχημένο, ταλαντούχο νεαρό λαουτίστα, με σεβασμό στους δασκάλους της παράδοσης και άσβεστη δίψα για γνώση στα θέματα της μουσικής. Τα Μέσα ασχολήθηκαν με το λαούτο του Βασίλη όταν μαζί με τον ζωντανό θρύλο της ηπειρώτικης μουσικής Πετρολούκα Χαλκιά, κυκλοφόρησαν το άλμπουμ-ντουέτο The Soul of Epirus” (Η Ψυχή της Ηπείρου”). Έναν καινούριο διάλογο μεταξύ του κλαρίνου και του λαούτου πάνω στο ρεπερτόριο της Ηπείρου.

Για να διαβάσετε το υπόλοιπο άρθρο πατήστε ΕΔΩ