ΝΙΚΟΣ ΦΑΚΑΡΟΣ

  • από

Γεννήθηκε στην Ικαρία το 1978.Τα πρώτα του μουσικά βιώματα ήταν τα πανηγύρια στο νησί του την Ικαρία.Σε ηλικία 12 χρονών ξεκίνησε να ασχολείται με το παραδοσιακό βιολί.

Φοίτησε στο ωδείο Φίλιππος Νάκας οπου παρακολούθησε μαθήματα παραδοσιακού βιολιού με δάσκαλο τον Γιώργο Μαρινάκη και αποφοίτησε με βαθμό “Άριστα”.

Στη συνέχεια παρακολούθησε ειδικά μαθήματα Ανώτερων θεωρητικών (Ειδικό Αρμονίας) όπου αποφοίτησε με βαθμό “Καλώς”.

Στη πορεία της μουσικής του σταδιοδρομίας παρακολούθησε επισης μαθήματα βιολιού απο τον αείμνηστο Γιώργο Κόρρο,απο τον Νίκο Χατζόπουλο και απο τον Γιάννη Ζευγώλη.

Άξιο αναφοράς και καθοριστικό στη μέχρι τώρα μουσική του πορεία τα παραδοσιακά πανηγύρια του τόπου του,την Ικαρία στα οποία έχει την τιμή να συμμετέχει με την ορχήστρα του “Musicaroi”.Παράλληλα συμμετέχει σε παραδοσιακά γλέντια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.Τακτικά ταξιδεύει εκτός Ελλάδας ειδικότερα στην Αμερική όπου οι Ικαριώτες της ομογένειας διοργανώνουν αξιόλογες μουσικές βραδιές,δρώμενα πολιτιστικά.

Έχει συμμετάσχει στις περισσότερες εκπομπές που αφορούν το παραδοσιακό τραγούδι και τη διάδοση της παραδοσιακής μουσικής όπως : “Το αλάτι της γής”,”Μουσική παράδοση”,”Έχει γούστο”,”Κοίτα τι έκανες”,”Στην υγειά μας βρε παιδιά”,”Το πάρτι της ζωής μας”,”Μένουμε Ελλάδα”,”Στην αυλή των χρωμάτων”,”Στα τραγούδια λέμε Ναι” κ.α.

Επίσης έχει συνεργαστεί με αξιόλογους δασκάλους χορευτικών συγκροτημάτων και εχει συμμετάσχει σε χορευτικές παραστάσεις.

Σημαντικότερες συνεργασίες :Νίκος Οικονομίδης, Ελένη Λεγάκη, Κατερίνα Κόρρου, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Βαγγέλης Κουκουλάρης,Αντώνης Μαρτσακης, Μιχάλης Τζουγανάκης,Μάνος Κουτσαγγελίδης,Καίτη Κουλιά,  Λάμπρος Καρελάς, Πέτρος Βαγιόπουλος, Γιώργος Μαργαρίτης, Στάθης Αγγελόπουλος, Αθηναική Κομπανία, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Ματούλα Ζαμάνη, Παιδιά απο τη Πάτρα, Θοδωρής Κοτωνιάς, Μακρινά ξαδέλφια, Palyria και άλλους.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *