Νίκος Μπούσιος

  • από

     Γεννήθηκα και ζω στις Σέρρες. Είμαι τελειόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας του Plovdiv Βουλγαρίας και κάτοχος μεταπτυχιακού (Παιδαγωγική της Μουσικής). Κατέχω Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής και πτυχίο Αντίστιξης.

       Παίζω κλαρίνο από την ηλικία των 10 χρόνων και τα πρώτα μαθήματα τα πήρα από τον Σταύρο Βασδέκη στις Σέρρες. Στην πορεία μαθήτευσα πλάι σε μεγάλους δασκάλους και καλλιτέχνες  του Δημοτικού κλαρίνου της εποχής μας, όπως ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος και ο Θανάσης Χαλιλόπουλος.

     Τον Μάιο του 1999 όντας μαθητής της Γ΄ Λυκείου συμμετείχα στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες κι έλαβα το πρώτο βραβείο στο κλαρίνο, στο Μέγαρο Μουσικής  Αθηνών.

     Από το 2001 ως και σήμερα είμαι στην εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια και σε Μουσικά Σχολεία.

     Έχοντας  έδρα τις Σέρρες δραστηριοποιούμαι και συμμετέχω σε εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, παραδοσιακές, δημοτικές κι όχι μόνο, κοινωνικές και πολιτιστικές. Έχω συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες του χώρου, αλλά για μένα σταθμός στη ζωή μου, αποτελεί η συνεργασία μου με τον Πέτρο-Λούκα Χαλκιά που ήταν και παιδικό μου όνειρο.

     Έχω έτοιμες δύο μεγάλες δισκογραφικές δουλειές, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της έκδοσης, ήδη δείγματα αυτών κυκλοφορούν και δημοσιεύονται  στο διαδίκτυο και σύντομα θα κυκλοφορήσουν και σε ψηφιακή μορφή. Η πρώτη δουλειά πρόκειται για μία συλλογή από 15 πρότζεκτ Δημοτικών τραγουδιών, στην οποία μου έχουν κάνει την τιμή και τραγουδούν οι δημοφιλέστεροι και καλύτεροι τραγουδιστές της εποχής μας, όπως οι Αντώνης Κυρίτσης, Κώστας Τζίμας, Γιάννης Καψάλης, Γιώργος Βελισσάρης, Σπύρος Σιώλος, Κώστας Σαφέτης, Χριστόδουλος Κωσταρέλλος, Άρης Ντίνας, Αντώνης Χαλάτσης και Γιώργος Καραχρήστος. Η δεύτερη δουλειά αφορά μία επίπονη προσπάθεια πολλών ετών, βάζοντας όλο το μεράκι, το προσωπικό μου ύφος και τον δικό μου τρόπο παιξίματος, πρόκειται για μια συλλογή από 40 οργανικά Παραδοσιακά και Δημοτικά τραγούδια με το κλαρίνο από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

    Στήριγμά μου σ΄αυτήν την πορεία με παράλληλη δράση, έχω τον αδερφό μου Παναγιώτη Μπούσιο ο οποίος παίζει παραδοσιακό βιολί. Οι δυο μας αποτελούμε τον πυρήνα των πολυμελών συγκροτημάτων με τα οποία δραστηριοποιούμαστε στον χώρο της μουσικής.

     Εκτός από τις ηχογραφήσεις, τα τελευταία χρόνια διοργανώσαμε κι αναλάβαμε την παραγωγή Παραδοσιακών μουσικών συναυλιών – εκδηλώσεων σε μουσική σκηνή στις Σέρρες έχοντας ως καλεσμένους διακεκριμένους τραγουδιστές όπως οι Παναγιώτης Λάλεζας, Αρετή Κετιμέ, Βαγγέλης Δημούδης κ.ά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης…

Το κριθαρότο γαρίδας είναι μια συνταγή που…

Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης,…

Ως ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης…

Γεννήθηκε στο χωριό Καλλικράτης στα Σφακιά και…

Στο κέντρο της Αθήνας, θα βρείτε μια…

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *