Μπορούμε να κερδίσουμε ως και εννέα χρόνια κάνοντας αυτού του τύπου την σωματική άσκηση (πχ με τον χορό)

  • από

Ένα ενδιαφέρον άρθρο τράβηξε τα βλέμματα της ομάδας συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης, το οποίο αναφέρει ότι με 3 ώρες σωματικής άσκησης την εβδομάδα, μπορούμε να αυξήσουμε την ζωή μας κατά 9 έτη. Οι παραδοσιακοί χοροί σίγουρα θα μπορούσαν να είναι μια τέτοιου είδους άσκηση.

Αναρωτιόμαστε όλοι πόσα χρόνια θα ζήσουμε; Το ευχάριστο είναι ότι το προσδόκιμο ζωής στις αναπτυγμένες χώρες αυξάνεται κατά πέντε ώρες την ημέρα και σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες ακόμη πιο γρήγορα. Κι ενώ το 2004 πάρα πολύ λίγοι άνθρωποι ζούσαν πάνω από την ηλικία των 85, το 2050 αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί πάρα πολύ. Το ζητούμενο είναι να βρεθούν τρόποι με τους οποίους θα αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο γηράσκουμε ώστε να πετύχουμε όσα το δυνατόν περισσότερα και καλύτερα χρόνια. Η σωματική άσκηση είναι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στη μακροζωία και στα υγιή γεράματα αλλά και στην καλύτερη νοητική λειτουργία. Μελέτες έχουν δείξει ότι έντονη σωματική άσκηση, με εφίδρωση, για 3 ώρες κάθε εβδομάδα, μπορεί να προσθέτει μέχρι και 9 χρόνια στη ζωή των ανθρώπων.

Τα παραπάνω ανέφερε η νευρολόγος-ψυχιάτρος καθηγήτρια του ΑΠΘ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer Μάγδα Τσολάκη αναπτύσσοντας το θέμα «Η σωματική άσκηση ως μέσο βελτίωσης της νοητικής απόδοσης- Μηχανισμοί», στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer & 4ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων PICAD και MeCoND.

«Ξέρουμε ότι η συμπεριφορά μας εξαρτάται από τον εγκέφαλό μας. Σήμερα θα δούμε ότι δεν εξαρτάται μόνο από τον εγκέφαλό μας αλλά ο εγκέφαλός μας εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη λειτουργία του εγκεφάλου με τη θέλησή μας και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό» σημείωσε η κ Τσολάκη, τονίζοντας ότι υπάρχουν μηχανισμοί οι οποίοι βοηθούν τον εγκέφαλό μας και κάνοντας απλές ασκήσεις υπάρχει η δυνατότητα να βελτίωσης της νόησης .Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ποιοι είναι αυτοί η μηχανισμοί;

Πατήστε εδώ για την συνέχεια του άρθρου

ΠΗΓΗ: https://www.huffingtonpost.gr/entry/mporoeme-na-kerdisoeme-os-kai-ennea-chronia-kanontas-aetoe-toe-tepoe-ten-somatike-askese_gr_602e828fc5b67c32961bdde8?fbclid=IwAR19lLVw7ilpPPLUoca7q2W0iKvbZlx_BxPvQ2SrF7syj9RARkDDuVT361M

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *