Μπάμπης Ιωακειμίδης

  • από

Ο Μπάμπης Ιωακειμίδης γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου του 1986 στον Κεχρόκαμπο Καβάλας (Τάροβα), χωριό με ατόφιο ποντιακό πληθυσμό.
Μεγάλωσε με τα τραγούδια και τους σκοπούς του πατέρα του Κυριάκου Ιωακειμίδη και των συγχωριανών του και γαλουχήθηκε με ακούσματα ποντιακής παραδοσιακής μουσικής.
Σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών τραγούδησε για πρώτη φορά στο πατάρι μαζί με τον πατέρα του.Η αγάπη του για την παραδοσιακή μουσική τον οδήγησε στο μουσικό σχολείο Ξάνθης όπου και φοίτησε. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους πόντιους καλλιτέχνες.

Έχει εμφανιστεί σε πολλά μαγαζιά όπως το Κάστρο στη Καβάλα, η Λεμόνα στη Δράμα, Παρακάθ, Glasspalace και Μπακάλικο live στη Θεσσαλονίκη ενώ μετείχε επί σειρά ετών στο μουσικό σχήμα του ιστορικού -πλέον- Κέντρου Διασκέδασης “Κορτσόπον” στην Αθήνα.

Η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Ας σού Κοσμά…σην Τάροβαν” σε στίχους και μουσική του πατέρα του αποτελεί έναν φόρο τιμής τόσο στον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε (Τάροβα) όσο και στον τόπο καταγωγής του από τον Πόντο (Κοσμά Ματσούκας). Νωρίτερα είχε συμμετάσχει με δύο τραγούδια στην δισκογραφική δουλειά του Παναγιώτη Ασλανίδη “Ασμάτων Ποντίων απάνθισμα”.

JUEGO 24/10/2020

24 Οκτ 2020, Ελπίδος 6, Πολίχνη Θεσσαλονίκη

Ετήσιος Χορός

14 Μαρ 2020, Θεσ/νίκη, διοργανωτής: Σωματείο Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης “ΕΛΑΤΕ ΑΣ ΓΛΕΝΤΟΥΜΕ ΟΥΛ ΕΝΤΑΜΑ”Το…

Μπάμπης Ιωακειμίδης

Ο Μπάμπης Ιωακειμίδης γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου του 1986 στον Κεχρόκαμπο Καβάλας (Τάροβα), χωριό με…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *