Οι μπάμιες είναι δύσκολη υπόθεση. Ή τις αγαπάς ή τις μισείς. Και υπάρχει εξήγηση, τουλάχιστον για τη δεύτερη κατηγορία. Είναι κάτι που το καταλαβαίνω απόλυτα, καθώς ανήκα κάποτε σε αυτή. Η ανάμνηση που συνήθως καταλήγει και σε οριστική καταδίκη του πιάτου, είναι η εξής : παραβρασμένες σε σημείο που να διαλύονται και να βγαίνουν τα σπόρια και, το χειρότερο, το κολλώδες υγρό – η βλέννα ή το ¨σάλιο¨ – που έβγαζαν και δημιουργούσαν αυτή την ανεπιθύμητη υφή.
Πολλοί, δεν κατάφεραν ποτέ να ξεπεράσουν την ανωτέρω ανάμνηση και να δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στις μπάμιες. Εγώ δεν ανήκω σε αυτούς. Προσπαθώντας να εξαλείψω τα δύο αυτά βασικά μειονεκτήματα τους που προκύπτουν από κακή διαχείριση, διαπίστωσα ότι οι μπάμιες την αξίζουν με το παραπάνω.
Για να διαβάσετε και το υπόλοιπο άρθρο πατήστε ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: www.serioustaste.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΓΑΡΙΔΑΣ & ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ
Το κριθαρότο γαρίδας είναι μια συνταγή που…
Εκτύπωση T – SHIRT από την COLOURMAGIC για συλλόγους (και όχι μόνο)
Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης,…
Κατασκευή παραδοσιακών αυλών από τον Χρήστο Χατζόπουλο – ΜΥΗΣΙΣ
Ως ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης…
ΑΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΗΛ Ο ΕΚ ΣΦΑΚΙΩΝ – Ο Άγιος που αγιογραφείται με παραδοσιακή φορεσιά
Γεννήθηκε στο χωριό Καλλικράτης στα Σφακιά και…
Παραδοσιακά Μαντήλια Αθανάσιος Κατσαούνης
Στο κέντρο της Αθήνας, θα βρείτε μια…
Έκθεση με παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα στο Σύνταγμα
Στο πλαίσιο προβολής και παρουσίασης παραδοσιακών προϊόντων…