Μουσικές επιλογές Φεβρουαρίου

  • από

Ο Παρατηρητής προτείνει… μουσικές επιλογές για τον μήνα Φεβρουάριο

Ως ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης, συνεχίζουμε τις μουσικές προτάσεις μας κάθε μήνα. Προτείνουμε παραδοσιακά τραγούδια τα οποία αναρτούμε στην ιστοσελίδα μας για να τα ακούτε (τέρμα κάτω στη σελίδα) ενώ παράλληλα θα έχετε και την ευκαιρία να διαβάσετε στο παρόν άρθρο πληροφορίες γύρω από τα εν λόγω τραγούδια. Εξάλλου όπως είναι γνωστό κάθε τραγούδι έχει την ιστορία του, τον χορό του και καλό θα είναι ως λάτρεις της παράδοσης να έχουμε τις σχετικές γνώσεις.

Για τον μήνα Φεβρουάριο σας προτείνουμε :

  • Απάνω στην τριανταφυλλιά-Σόφκα. Διασκευή αποκλειστικά με στεριανό λαούτο με τον  Παναγιώτη Λάλεζα και τον Γιάννη Τούσια. Απάνω στην τριανταφυλλιά, τραγούδι του Γάμου από την περιοχή της Χαλκιδικής Μακεδονίας σε ρυθμό 6/8 (για στίχους και λεπτομέρειες του τραγουδιού πατήστε εδώ).  Σόφκα:  Η πραγματική Ιστορία του Χορού : Στις πρόποδες του Πάικου, στην επαρχία Παιονίας, του Νομού Κιλκίς, στην Μακεδονία® μας, υπάρχει το Ιστορικό κεφαλοχώρι της Γρίβας. Ένα χωριό που κατοικείται από το 817μ.χ. (για στίχους και λεπτομέρειες του τραγουδιού πατήστε εδώ).  
  • Κάτω κει στον Άγιο Χαραλάμπη, δημοτικό τραγούδι σε ρυθμό 6/8 από το χωριό Μαρώνεια του Ν. Ροδόπης. Αναφέρεται στον έρωτα του Γιάννη και μιας Βουλγάρας (ή Βουργάρας), που διαδραματίζεται στον οικισμό του Αγίου Χαραλάμπη στο λιμάνι της Μαρώνειας Η καταγραφή του τραγουδιού έγινε το 2014, από την κα Βασιλική Περβανά νυν πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Μαρώνειας “ΙΠΠΑΡΧΙΑ”. Τραγουδάει η κα Βασιλική Ευθυμίου σε συνεργασία με το συγκρότημα Θρηίκιο Ήχο (για στίχους και λεπτομέρειες του τραγουδιού πατήστε εδώ).  

Η ομάδα συντακτών ευχαριστεί τους συντελεστές που μας παραχώρησαν την άδεια να αναρτήσουμε τα τραγούδια τους.

Η ομάδα συντακτών ευχαριστεί τους συντελεστές που μας παραχώρησαν την άδεια να αναρτήσουμε τα τραγούδια τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης…

Το κριθαρότο γαρίδας είναι μια συνταγή που…

Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης,…

Ως ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης…

Γεννήθηκε στο χωριό Καλλικράτης στα Σφακιά και…

Στο κέντρο της Αθήνας, θα βρείτε μια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *