Μουσικές επιλογές Δεκεμβρίου

  • από

Ο Παρατηρητής προτείνει… μουσικές επιλογές για τον μήνα Δεκέμβριο

Ως ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης, συνεχίζουμε τις μουσικές προτάσεις μας κάθε μήνα. Προτείνουμε παραδοσιακά τραγούδια τα οποία αναρτούμε στην ιστοσελίδα μας για να τα ακούτε (τέρμα κάτω στη σελίδα) ενώ παράλληλα θα έχετε και την ευκαιρία να διαβάσετε στο παρόν άρθρο πληροφορίες γύρω από τα εν λόγω τραγούδια. Εξάλλου όπως είναι γνωστό κάθε τραγούδι έχει την ιστορία του, τον χορό του και καλό θα είναι ως λάτρεις της παράδοσης να έχουμε τις σχετικές γνώσεις.

Για τον μήνα Δεκέμβριο σας προτείνουμε :

  • Το Μαργαριταρένι. Είναι ρυθμός 7/8 καρσιλαμάς των Ελλήνων προσφύγων από τα δυτικά παράλια της Μ. Ασίας. Εδώ το ακούμε σε πρώτη αποκλειστική διασκευή από τους «Χοροσταλίτες» ‘όπως κυκλοφόρησε στο δίσκο «Παραδοσιακοί Χοροί»  (για τους στίχους πατήστε εδώ).

  • Σερσελί. Τραγούδι των Γκαγκαβούζιδων του Βόρειου Έβρου . Αποτελείται από ερωτικά δίστιχα. Ρυθμός 9/8 συρτό συγκαθιστό. Εδώ το ακούμε σε εκτέλεση από το μουσικό σχήμα «Μουσικό Σεργιάνι» όπως κυκλοφόρησε στον δίσκο “Στης Προσφυγιάς την Αύρα” της Ode Productions του Σδούκου Παναγιώτη που παρουσιάστηκε τον Οκτώβρη του 2015 (για τους στίχους πατήστε εδώ).

Η ομάδα συντακτών ευχαριστεί τους συντελεστές που μας παραχώρησαν την άδεια να αναρτήσουμε τα τραγούδια τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *