Ο μουσακάς είναι ίσως το μεγαλύτερο brand name της εθνικής μας κουζίνας. Μαζί με τα καλοκαιρινά λαδερά, τη χωριάτικη και το tzatziki, είναι τα στερεότυπα παραδοσιακά πιάτα που θα προσφέρει η κλασσική Greek tavern της Αθήνας και των νησιών, στους επισκέπτες της χώρας μας. Είναι μνήμες από την παιδική μας ηλικία, συνήθως συνδεδεμένες με ανέμελες στιγμές και τζιτζίκια, καθώς είναι καλοκαιρινό πιάτο.
Δυστυχώς όμως, ο μουσακάς στην συντριπτικά μεγαλύτερη πλειοψηφία του, προσφέρεται στους τουρίστες σαν ένα άνοστο κακοποιημένο προϊόν. Στο βωμό του κέρδους και της αρπαχτής, η συνείδηση και η σωστή προβολή ενός πιάτου – σταθμού της Ελληνικής κουζίνας, πάνε περίπατο.
Για να διαβάσετε το υπόλοιπο πατήστε ΕΔΩ
Πηγή: www.serioustaste.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kogias Art – Υποδήματα με ιστορία από το 1910
Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης…
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΓΑΡΙΔΑΣ & ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ
Το κριθαρότο γαρίδας είναι μια συνταγή που…
Εκτύπωση T – SHIRT από την COLOURMAGIC για συλλόγους (και όχι μόνο)
Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης,…
Κατασκευή παραδοσιακών αυλών από τον Χρήστο Χατζόπουλο – ΜΥΗΣΙΣ
Ως ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης…
ΑΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΗΛ Ο ΕΚ ΣΦΑΚΙΩΝ – Ο Άγιος που αγιογραφείται με παραδοσιακή φορεσιά
Γεννήθηκε στο χωριό Καλλικράτης στα Σφακιά και…
Παραδοσιακά Μαντήλια Αθανάσιος Κατσαούνης
Στο κέντρο της Αθήνας, θα βρείτε μια…