Μια συνταγή που μας έστειλε η φίλη της σελίδας μας και ερμηνεύτρια Δόμνα Μέγγα.
500 γρ. αλεύρι σε βαθύ σκεύος
Κάνουμε μια προσπάθεια στη μέση και ρίχνουμε διαλυμένη σε χλιαρό νερό την μαγιά (15 γρ. νωπή ή 1,5 κουτ. γλ. ξηρή)
Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό, χλιαρό, μέχρι 300ml.
Η ζύμη να μην είναι πολύ υδαρής, κάπως δεμένη σαν του ψωμιού.
Την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, πχ
ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς.
Μπορεί να μείνει και όλη την νύχτα και να τα τηγανίσουμε το πρωί.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια δόση, κόβουμε με τα δάχτυλα και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Περιχύνουμε με μέλι.
Οι Θρακιώτισσες γιαγιάδες προτιμούσαν κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kogias Art – Υποδήματα με ιστορία από το 1910
Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης…
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΓΑΡΙΔΑΣ & ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ
Το κριθαρότο γαρίδας είναι μια συνταγή που…
Εκτύπωση T – SHIRT από την COLOURMAGIC για συλλόγους (και όχι μόνο)
Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης,…
Κατασκευή παραδοσιακών αυλών από τον Χρήστο Χατζόπουλο – ΜΥΗΣΙΣ
Ως ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης…
ΑΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΗΛ Ο ΕΚ ΣΦΑΚΙΩΝ – Ο Άγιος που αγιογραφείται με παραδοσιακή φορεσιά
Γεννήθηκε στο χωριό Καλλικράτης στα Σφακιά και…
Παραδοσιακά Μαντήλια Αθανάσιος Κατσαούνης
Στο κέντρο της Αθήνας, θα βρείτε μια…