Μικίκια (Θρακιώτικοι λουκουμάδες)

  • από

Μια συνταγή που μας έστειλε η φίλη της σελίδας μας και ερμηνεύτρια Δόμνα Μέγγα.

500 γρ. αλεύρι σε βαθύ σκεύος
Κάνουμε μια προσπάθεια στη μέση και ρίχνουμε διαλυμένη σε χλιαρό νερό την μαγιά (15 γρ. νωπή ή 1,5 κουτ. γλ. ξηρή)
Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό, χλιαρό, μέχρι 300ml.
Η ζύμη να μην είναι πολύ υδαρής, κάπως δεμένη σαν του ψωμιού.
Την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, πχ
ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς.
Μπορεί να μείνει και όλη την νύχτα και να τα τηγανίσουμε το πρωί.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια δόση, κόβουμε με τα δάχτυλα και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Περιχύνουμε με μέλι.
Οι Θρακιώτισσες γιαγιάδες προτιμούσαν κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.