Κώστας Πιπίνης

  • από

Ο Κώστας Πιπίνης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από το Μεσότοπο της Λέσβου και τα Λεπτόποδα της Χίου. Σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) Αθηνών, με ειδικότητα στους παραδοσιακούς χορούς την οποία ολοκλήρωσε με βαθμό Άριστα «10». Έκτοτε, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, που αφορούν στη μουσικοχορευτική παράδοση πολλών περιοχών της Ελλάδας. Επιπλέον είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών.

Χοροδιδάσκαλος στο επάγγελμα, υπήρξε καλλιτεχνικός υπεύθυνος – χοροδιδάσκαλος στα τμήματα παραδοσιακού χορού στο Δήμο Ταύρου (2003-2015) και στο Δήμο Αργυρούπολης (2005-2015), ενώ σήμερα διδάσκει στους εξής φορείς:

  1. στον Όμιλο Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.),
  2. στον Σύλλογο Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»,
  3. στον Σύλλογο Μυτιληνιών Πετρούπολης «Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ» και
  4. στο χορευτικό τμήμα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης.

Έχει επιμεληθεί πολλές μουσικοχορευτικές παραστάσεις, με αφιερώματα σε ποικίλα θέματα του λαϊκού μας πολιτισμού, οι οποίες απέσπασαν θετικές κριτικές τόσο από τον έντυπο τύπο, αλλά και από καταξιωμένους συναδέλφους.

Τέλος, διαθέτει ένα πλούσιο αρχείο με προσωπικές καταγραφές δρώμενων, εθίμων, τραγουδιών και τοπικών χορών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Email: kostaspip@yahoo.gr

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *