Ο κοκκινιστός, κρασάτος κόκορας θα ήταν ένα από τα πρώτα φαγητά που θα σας έρχονταν στο μυαλό, αν σας έβαζα να κλείσετε τα μάτια και να φανταστείτε ένα ορεινό, χειμωνιάτικο σκηνικό σε σπίτι με μεγάλο τζάκι και παρέα. Ένα ¨ρούστικο¨, παραδοσιακό και ταυτόχρονα μεγαλειώδες φαγητό που, όπως σε κάθε πιάτο της σοφής ελληνικής κουζίνας, αν του δοθεί η προσοχή στις λεπτομέρειες και τις πρώτες ύλες χαράσσεται βαθιά στη γευστική μνήμη.
Δυστυχώς όμως, όσο ονειρικό να είναι τόσο το σκηνικό, όσο η παρέα και η καλή διάθεση που τα εξιδανικεύει όλα, στις περισσότερες περιπτώσεις κάθε πουλερικό που θα μπει στην κατσαρόλα με τη φιλοδοξία να παρουσιαστεί ως…κόκορας κρασάτος, καταλήγει να είναι βαρετό, στεγνό, άνοστο και μπερδεμένο από τα πολλά μπαχαρικά.
Όλα τα παραπάνω προβλήματα όμως, λύνονται δίνοντας προσοχή στα απαραίτητα στάδια που πρέπει ευλαβικά να τηρηθούν ώστε να…φέρουν την ευτυχία : σωστή επιλογή πρώτης ύλης, μετρημένη χρήση μπαχαρικών και, κυρίως, με τη μοναδική τεχνική του μαγειρέματος των δύο σταδίων.
Για να διαβάσετε το υπόλοιπο άρθρο πατήστε ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: serioustaste.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kogias Art – Υποδήματα με ιστορία από το 1910
Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης…
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΓΑΡΙΔΑΣ & ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ
Το κριθαρότο γαρίδας είναι μια συνταγή που…
Εκτύπωση T – SHIRT από την COLOURMAGIC για συλλόγους (και όχι μόνο)
Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης,…
Κατασκευή παραδοσιακών αυλών από τον Χρήστο Χατζόπουλο – ΜΥΗΣΙΣ
Ως ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης…
ΑΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΗΛ Ο ΕΚ ΣΦΑΚΙΩΝ – Ο Άγιος που αγιογραφείται με παραδοσιακή φορεσιά
Γεννήθηκε στο χωριό Καλλικράτης στα Σφακιά και…
Παραδοσιακά Μαντήλια Αθανάσιος Κατσαούνης
Στο κέντρο της Αθήνας, θα βρείτε μια…