Κόκορας κρασάτος και κοκκινιστός

  • από

Ο κοκκινιστός, κρασάτος κόκορας θα ήταν ένα από τα πρώτα φαγητά που θα σας έρχονταν στο μυαλό, αν σας έβαζα να κλείσετε τα μάτια και να φανταστείτε ένα ορεινό, χειμωνιάτικο σκηνικό σε σπίτι με μεγάλο τζάκι και παρέα. Ένα ¨ρούστικο¨, παραδοσιακό και ταυτόχρονα μεγαλειώδες φαγητό που, όπως σε κάθε πιάτο της σοφής ελληνικής κουζίνας, αν του δοθεί η προσοχή στις λεπτομέρειες και τις πρώτες ύλες χαράσσεται βαθιά στη γευστική μνήμη.

Δυστυχώς όμως, όσο ονειρικό να είναι τόσο το σκηνικό, όσο η παρέα και η καλή διάθεση που τα εξιδανικεύει όλα, στις περισσότερες περιπτώσεις κάθε πουλερικό που θα μπει στην κατσαρόλα με τη φιλοδοξία να παρουσιαστεί ως…κόκορας κρασάτος, καταλήγει να είναι βαρετό, στεγνό, άνοστο και μπερδεμένο από τα πολλά μπαχαρικά. 

Όλα τα παραπάνω προβλήματα όμως, λύνονται δίνοντας προσοχή στα απαραίτητα στάδια που πρέπει ευλαβικά να τηρηθούν ώστε να…φέρουν την ευτυχία : σωστή επιλογή πρώτης ύλης, μετρημένη χρήση μπαχαρικών και, κυρίως, με τη μοναδική τεχνική του μαγειρέματος των δύο σταδίων.

Για να διαβάσετε το υπόλοιπο άρθρο πατήστε ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: serioustaste.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεώνη Κωτσιοπούλου

ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:Τριπολη                                     Αρκαδίας ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Αθήνα                                   Παλ Φάληρο ΓΡΑΜ.ΓΝΩΣΕΙΣ:Απόφοιτη …
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.