Κωνσταντίνος Γκιτέρσος

  • από

Ο Κωνσταντίνος Γκιτέρσος γεννήθηκε το 1965 στη Λάρισα. Η καταγωγή του είναι από την Αγρελιά (Σμόλια) Τρικάλων, από την πλευρά του πατέρα του Βασιλείου Γκιτέρσου και από τη Βερδικούσια Ελασσόνας του Ν. Λάρισας, από την πλευρά της μητέρας του, Ελένης Σούμα – Γκιτέρσου. 

Από μικρή ηλικία υπήρξε προστάτης οικογένειας και εργάστηκε σε διάφορα επαγγέλματα για να φροντίσει τη μητέρα του και τις δύο του αδελφές.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ. και δάσκαλος Παραδοσιακών Χορών. Το 1995, ίδρυσε, με την Ειρήνη Σιαμπέτα-Γκιτέρσου, το Κέντρο Λαογραφικών Ερευνών στη Λάρισα, όπου αδιάλειπτα ασχολούνται με τη Διδασκαλία Παραδοσιακών Χορών, την Έρευνα και Καταγραφή της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, την Αναβίωση Εθίμων και τη Διάδοση του Παραδοσιακού μας Πολιτισμού. 

Από το 2004 διδάσκουν ως καθηγητές Φυσικής Αγωγής στο 13ο Γυμνάσιο και 12 Λύκειο Λάρισας αντίστοιχα. Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2009-2010 και 2010-2011 ο Κ. Γκιτέρσος διατέλεσε καθηγητής στο Τμήμα ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα  Τρίκαλα, στο μάθημα της ειδικότητας των Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών (3ο και 4ο έτος). Είναι γονείς 4 τέκνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *