Κρητικές φορεσιές με την υπογραφή του Dior! Άνθρωποι του διεθνούς οίκου μόδας, επισκέφθηκαν τα Ανώγεια κι έπαθαν την πλάκα τους…

  • από

«Περιοδεία» στην Κρήτη φαίνεται πως έκαναν στελέχη του γνωστού οίκου «Dior», προκειμένου να εμπνευστούν για την επόμενη κολεξιόν τους.

Ο κρητικός αέρας και οι παραδοσιακές φορεσιές, «κέρδισαν» την προσοχή του πασίγνωστου brand, στελέχη του οποίου επισκέφθηκαν διάφορα μέρη του νησιού, με σκοπό να εντρυφήσουν στην φιλοσοφία και στην τεχνοτροπία, με την οποία κατασκευάζονται οι κρητικές φορεσιές. 

Ένας από τα μέρη που επισκέφθηκαν ήταν και τα Ανώγεια, με τον Δήμαρχο κ. Σωκράτη Κεφαλογιάννη, να αναφέρει αποκλειστικά στο Creta24, την εμπειρία του από την συνάντηση.

Όπως δήλωσε, «με την κατάσταση που διανύουμε, λόγω της πανδημίας, δε μπορούσαμε να κάνουμε την συνάντηση όπως θα θέλαμε. Όμως, ήρθαν τα στελέχη του Dior, έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα παραδοσιακά υφαντά και τις κρητικές φορεσιές και φάνηκε σαν να θέλουν πραγματικά να κατανοήσουν πως φτιάχνονταν τα παλαιότερα χρόνια. Ήθελαν να μάθουν την τεχνοτροπία πίσω από την δημιουργία των παραδοσιακών υφαντών και φορεσιών. Απ’ ότι μας είπαν, θα επισκέπτονταν και άλλα μέρη του νησιού, προκειμένου να πάρουν ιδέες και να εμπνευστούν για την επόμενη κολεξιόν. Τους άρεσαν μάλιστα πολύ και τα μοτίβα που διαθέτουν τα κρητικά κεντήματά μας».

Ένα μέρος της νέας συλλογής της εταιρείας θα είναι αφιερωμένη στο 1821, προχωρώντας έτσι σε τεράστια προβολή για τη χώρα μας.

Όπως είπε ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, στο MEGA, η επίσκεψη της Dior στα Ανώγεια είναι ύψιστης σημασίας αφού με αυτόν τον τρόπο προβάλλεται η περιοχή και αναδεικνύεται η σημασία της υφαντικής.

Στον οικισμό υπάρχουν ακόμη αργαλειοί, οι οποίοι χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα, παντρεύοντας το παραδοσιακό με το σύγχρονο στυλ.

ΠΗΓΗ: https://creta24.gr/apokleistiko-kritikes-foresies-dia-cheiros-dior-stelechi-toy-gnostoy-oikoy-st-anogeia/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *