Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κούπα νερό
1 πρέζα αλάτι
Χυμός λεμόνι σταγόνες
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Μέλι για το γαρνίρισμα
Κανέλα
Καρύδια
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά – σιγά το νερό με σταθερή ροή, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι μας.
Μόλις τελειώσει το νερό, θα πρέπει το μείγμα μας να μοιάζει με χυτό χυλό και να ρέει από το κουτάλι.
Το αφήνουμε σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (ή κάπου ζεστά) για περίπου μία ώρα, ώστε να φουσκώσει.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, παίρνουμε με το κουτάλι μικρές δόσεις από το χυλό και τις βυθίζουμε στο ελαιόλαδο.
Τηγανίζουμε για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν. Τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέλι αντί της ζάχαρης.
ΠΗΓΗ: gargaliaonline
ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kogias Art – Υποδήματα με ιστορία από το 1910
Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης…
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΓΑΡΙΔΑΣ & ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ
Το κριθαρότο γαρίδας είναι μια συνταγή που…
Εκτύπωση T – SHIRT από την COLOURMAGIC για συλλόγους (και όχι μόνο)
Η ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης,…
Κατασκευή παραδοσιακών αυλών από τον Χρήστο Χατζόπουλο – ΜΥΗΣΙΣ
Ως ομάδα συντακτών του Παρατηρητή της Παράδοσης…
ΑΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΗΛ Ο ΕΚ ΣΦΑΚΙΩΝ – Ο Άγιος που αγιογραφείται με παραδοσιακή φορεσιά
Γεννήθηκε στο χωριό Καλλικράτης στα Σφακιά και…
Παραδοσιακά Μαντήλια Αθανάσιος Κατσαούνης
Στο κέντρο της Αθήνας, θα βρείτε μια…