Κεντρο λαογραφικων ερευνων (κε.λ.ε.)

  • από

Η ιδέα για τη δημιουργία του Κέντρου Λαογραφικών Ερευνών (ΚΕΛΕ) δεν προέκυψε αυθαίρετα. Πρόκειται για το όραμα της δημιουργίας ενός διαφορετικού χορευτικού «συλλόγου». Με γνώμονα την πολύχρονη διδακτική μας εμπειρία και το πάθος για την παράδοση, αλλά  και την πεποίθησή μας ότι δε δεχόμαστε μία αλήθεια χωρίς να την κρίνουμε και δεν αποδεχόμαστε αβίαστα αυτό που επιβάλλει η πλειοψηφία, προχωρήσαμε στην ίδρυση του. Το ΚΕΛΕ στηρίζεται στην εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών του, στη σταθερότητα των θεμελιωδών αρχών τους, στο σεβασμό της προσωπικότητα τους, στη φιλία και την ομαδικότητα. Στο ΚΕΛΕ θέλουμε ο άνθρωπος να γίνεται παραγωγός και δημιουργός αξιών και αρχών, να συμμετέχει. Η συμμετοχή όλων σε ποικίλου είδους δραστηριότητες δίνει αξία και διάρκεια σε αυτό που εμείς θέλουμε να ονομάζουμε Πολιτιστικό Κίνημα.

Στο ΚΕΛΕ δεν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο, πρόεδρος, αντιπρόεδρος. Αντίθετα υπάρχει η Ομάδα Συντονισμού, χορευτές με αγάπη και μεράκι γι’ αυτό που κάνουν, οι οποίοι αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους για την καλύτερη οργάνωση και το βέλτιστο αποτέλεσμα όλων των δράσεων του. Αλλά και κάθε ιδέα, προερχόμενη από οποιοδήποτε μέλος του ΚΕΛΕ, είναι καλοδεχούμενη και καταλήγει ως πρόταση στο τραπέζι της Ομάδας Συντονισμού, ώστε να οδηγηθούμε στη λήψη των τελικών αποφάσεων. Την τελική ευθύνη για την υλοποίηση και πραγματοποίηση όλων των εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων έχουν πάντα οι υπεύθυνοι διαχειριστές και ιδρυτές του ΚΕΛΕ, ο Κώστας Γκιτέρσος και η σύζυγός του, Ειρήνη Σιαμπέτα – Γκιτέρσου.

Το ΚΕΛΕ χρηματοδοτείται από τις μηνιαίες συνδρομές των μελών του και χορηγίες φίλων της παράδοσης και διαχειρίζεται τα χρήματα αυτά, τόσο για τα λειτουργικά του έξοδα (πάγια έξοδα, μισθοί υπαλλήλων κλπ.), όσο και επενδύοντας σε δράσεις που ενισχύουν την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς (π.χ. δημιουργία παραδοσιακών στολών, αγορά αυθεντικών φορεσιών και εξαρτημάτων, διοργάνωση σεμιναρίων και αφιερωμάτων κ.ά.).

 Όσοι μας γνώρισαν έγιναν φίλοι!

17A Μαβίλη, Λάρισα

www.kelexoros.gr

  kelelarissas@gmail.com

  +30 2410530946

  +30 6937007191

Ελευθερία Καραγεωργίου

Η Ελευθερία Καραγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Απριλίου 1990, έχοντας καταγωγή από το ορεινό…

Γιάννης Τσούτσας

Ο Γιάννης, γεννημένος το 1991, αποτελεί μέλος του ΚΕ.Λ.Ε από το 1998 έχοντας περάσει από…

Γιάννης Σάκκας

Ο Γιάννης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1985. Το 2006 αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής…

Γιώργος Ζάχος

Ο Γεώργιος Ζάχος γεννήθηκε το 1983 στην Λάρισα. Την αγάπη του για τον παραδοσιακό χορό…

Ειρήνη Σιαμπέτα-Γκιτέρσου

Η Ειρήνη Σιαμπέτα – Γκιτέρσου γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου. Είναι το 6ο και τελευταίο…

Κωνσταντίνος Γκιτέρσος

Ο Κωνσταντίνος Γκιτέρσος γεννήθηκε το 1965 στη Λάρισα. Η καταγωγή του είναι από την Αγρελιά…

Ετικέτες: