Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων (ΚΕΜ)

  • από

Όνομα συλλόγου: Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων

Έδρα: Μελίσσια Αττικής, Ελευθερίου Βενιζέλου 32-34, Μελίσσια

Περιγραφή: To Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε το 2012 και έχει ως σκοπό του τη διάσωση και διάδοση των ελληνικών παραδοσιακών χορών και της μουσικής, όπως επίσης την προώθηση της υγείας και της ευεξίας των μελών του και την ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, στο Εργαστήρι λειτουργούν τμήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών, θρακιώτικης παράδοσης και παραδοσιακών μουσικών οργάνων (κρουστά, γκάιντα, καβάλι).

Το τμήμα των παραδοσιακών χορών, που είναι και το πολυπληθέστερο, στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του έχει να επιδείξει σημαντικό έργο. Εννέα σεμινάρια παραδοσιακών χορών, δύο μουσικοχορευτικές παραστάσεις, δύο διαλέξεις λαογραφικού ενδιαφέροντος, έξι γλέντια, μία αναβίωση δρωμένου, μία ημερίδα για τα όργανα και τις ζυγιές, συμμετοχή στο χριστουγεννιάτικο «Αλάτι της Γης» στη ΝΕΡΙΤ και πολλές χορευτικές εμφανίσεις (Σ.Ε.Φ., Θέατρο Πολιτών, Θέατρο Βράχων, Θέατρο Τέχνης της Πέτρας, Θέατρο Ρεματιάς, Αρχιεπισκοπή Αθηνών, Λαϊκό Πανεπιστήμιο κ.α.). Το σημαίνον αυτό έργο του Εργαστηρίου είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει μία σημαντική διάκριση. Την κατάταξη του στις 9 πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις συλλόγων της Αττικής από τη γνωστή ιστοσελίδα.in2life.

Ιστοσελίδα: http://www.kemellision.blogspot.gr

Επικοινωνία:  kemelission@yahoo.gr

Έτος Ίδρυσης: 2012

Ο ΜΠΕΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το σωματείο «ΒΑΚΧΑΙ» Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων ,…

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *