Θρηίκιος Ήχος

  • από

Κλήση 693 670 9711

m.me/thriikios.ixos

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕίδοςΠαραδοσιακό Μουσικό Σχήμα

Μέλη συγκροτήματος

Κοκκαλίδης Αλέξανδρος: Θρακιώτικη Λύρα – τραγούδι
Ψωμαδόπουλος Ηρακλής: Γκάϊντα – Καβάλι
Δασκαλόπουλος Τάσος: Λαούτο
Τζιρίτης Δημοκράτης: Κλαρίνο
Παπαδόπουλος Γιώργος: Κρουστά

Τόπος καταγωγής ΞΑΝΘΗ

Πληροφορίες Θρακιώτικο Παραδοσιακό Μουσικό Σχήμα

Βιογραφία

Ο “Θρηίκιος Ήχος” είναι ένα Ξανθιώτικο παραδοσιακό σχήμα, που ξεκίνησε το 2012 από το τμήμα της παραδοσιακής ορχήστρας του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, με καθηγητή τον διακεκριμένο μουσικό Κυριάκο Γκουβέντα. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ και παραστάσεις του ΛΕΞ και άλλων χορευτικών συλλόγων. Η μέριμνα των μελών του σχήματος για τη συνεχή μελέτη της παραδοσιακής μουσικής και την εξέλιξή της, οδήγησε το 2018 στην έκδοση και κυκλοφορία του πρώτου τους παραδοσιακού τραγουδιού, ρυθμού συρτού θρακιώτικου, με τίτλο “Ήρθι Κιρός”. Συνεχίζοντας την αναζήτηση καταγραφών και ανέκδοτων παραδοσιακών τραγουδιών, το 2020, εκδίδεται το “Κάτω κει στον Άγιο Χαραλάμπη” μια καταγραφή από το Χωριό Μαρώνεια Ροδόπης. Η δυνατότητα συνεργασίας με φίλους μουσικούς, επεκτείνει τις δυνατότητες του σχήματος στην ερμηνεία των ξεχωριστών παραδοσιακών ήχων όχι μόνο της Θράκης, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Γιώργος Παπαδόπουλος

            Γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα και από 5 χρόνων κατοικεί στην Ξάνθη.

Η ενασχόληση του με τη μουσική ξεκινάει από 10 χρόνων στο Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης μαθαίνοντας πιάνο και θεωρία. Το 2002, γνωρίζει με μεγάλο ενθουσιασμό την παραδοσιακή μουσική ως χορευτής του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, συμμετέχοντας σε πολλά σεμινάρια παραδοσιακών χορών και εκδηλώσεις-φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό έως σήμερα.

            Οι παραδοσιακοί ρυθμοί, προκάλεσαν το ενδιαφέρον του για την εκτενέστερη ενασχόληση με τα κρουστά και το 2009 διδάσκεται εμπειρικά νταούλι από τον δάσκαλο Γιάννη Καναργιέλη. Ταυτόχρονα, συνεχίζει τις μουσικές σπουδές στο Ωδείο “Εύφωνον Νάκας” στο σύγχρονο πιάνο, μέχρι τάξη μέσης και το 2014 αποκτά πτυχίο Αρμονίας. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με πολύ αξιόλογους στα κρουστά μουσικούς, όπως Στάθη Παρασκευόπουλο, Δημήτρη Παναγούλια, Αλέξανδρο Σπανίδη, Νίκο Τουλιάτο, διευρύνοντας τις γνώσεις του θεωρητικά και τεχνικά.

Συμμετείχε στο τμήμα παραδοσιακής μουσικής του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης με δάσκαλο τον Κυριάκο Γκουβέντα, όπου γνωρίστηκε με τα υπόλοιπα μέλη του σχήματος “Θρηίκιος  Ήχος” . Έχει συνεργαστεί με αρκετούς γνωστούς μουσικούς σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις, σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και με τους καταξιωμένους δασκάλους – μουσικούς Βαγγέλη Δωρόπουλο και Γιώργο Ζιώγα. Σήμερα δραστηριοποιείται με το παραπάνω σχήμα, συμμετέχει στην Φιλαρμονική Ξάνθης και συνεχίζει την μελέτη στα κρουστά σπουδάζοντας τύμπανα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΖΙΡΙΤΗΣ

Γεννήθηκε το 1990 στην Χωριστή Δράμας οπου κατοικεί μέχρι και σήμερα. Φοίτησε στο μουσικό γυμνάσιο…

Ἀναστάσιος Δασκαλόπουλος

Ὀνομάζομαι Δασκαλόπουλος Ἀναστάσιος τοῦ Γεωργίου καὶ τῆς Ἄννης καὶ ἐγεννήθην ἐν Ξάνθῃ στὶς  25 Μαρτίου…

Ηρακλής Ψωμαδόπουλος

Γκάιντα, καβάλι, τραγούδι Ο Ηρακλής Ψωμαδόπουλος γεννήθηκε το 1997 στην Ξάνθη και κατάγεται από την…

Αλέξανδρος Κοκκαλίδης

Γεννήθηκε το 1987 στην Ξάνθη όπου και κατοικεί. Η ενασχόληση με τη μουσική ξεκινάει από…

Θρηίκιος Ήχος

Κλήση 693 670 9711 m.me/thriikios.ixos ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕίδοςΠαραδοσιακό Μουσικό Σχήμα Μέλη συγκροτήματος Κοκκαλίδης Αλέξανδρος: Θρακιώτικη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *