Θοδωρής Μπότσαρης

  • από

     Ο Θοδωρής Μπότσαρης γεννήθηκε το 1989 και κατάγεται από το Παλαιοχώρι Μπότσαρη Λάκκας Σουλίου (Ιωάννινα). Είναι εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής με ειδικότητα στους παραδοσιακούς χορούς. Δραστηριοποιείται και διδάσκει ελληνικούς χορούς σε πολιτιστικούς συλλόγους, εθνικοτοπικούς συλλόγους, πολιτιστικά κέντρα και χορευτικές ομάδες Δήμων καθώς και σε σχολεία με τους συλλόγους γονέων & κηδεμόνων εντός και εκτός Αττικής.

      Έχει λάβει τιμητική διάκριση όντας φοιτητής ο ίδιος με ομάδα σχολείου στους Καλλιτεχνικούς μαθητικούς Αγώνες χορού 2008 που διοργάνωνε το υπουργείο Παιδείας. Έχει παραδώσει σεμινάρια ελληνικών χορών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό σε χορευτικές ομάδες με Έλληνες της ομογένειας. Συμμετείχε σε ημερίδες και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ελληνικών χορών σε πολλές περιοχές της Ελλάδος.

     Έχει διοργανώσει πληθώρα μουσικοχορευτικών παραστάσεων – αφιερώματα – δρώμενα με σπουδαίους μουσικούς της παράδοσης μας στο λεκανοπέδιο της Αττικής με πολιτιστικούς φορείς και ομοσπονδίες.

      Ασχολείται με την έρευνα και την μελέτη χορών, τραγουδιών & ενδυμασιών από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Ήπειρο και έχει συγκεντρώσει ένα μεγάλο υλικό μέσα από βίντεο από επιτόπιες καταγραφές, φωτογραφίες και παλιές (αυθεντικές) ενδυμασίες από τα χωριά.

Θοδωρής Μπότσαρης

     Ο Θοδωρής Μπότσαρης γεννήθηκε το 1989 και κατάγεται από…

Τα Χρονικά του Τόπου

Μουσικοχορευτική παράσταση, 28 Μαρ 2020, Ελληνικοί Χοροί Παραδοσιακή Φλόγα Το…

Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *