Θανάσησ λακκασ

  • από

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Φ.Α.Α. (ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛ. ΠΑΡ. ΧΟΡΟΙ) – ΜΟΥΣΙΚΟΣ
Ο Αθανάσιος Λάκκας γεννήθηκε το 1981 και κατάγεται από το Μεσολόγγι Αιτωλοακαρνανίας. Η πρώτη επαφή του με τον παραδοσιακό χορό ήταν βιωματική ακολουθώντας τα χνάρια του συνονόματου παππού στα τοπικά πανηγύρια του τόπου του.

Από το 2005 είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών με δίπλωμα ειδικότητας στους Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς και με βαθμολογία «άριστα».

Από το 2000, ακόμη δευτεροετής φοιτητής, διδάσκει παραδοσιακούς χορούς σε πολιτιστικούς συλλόγους, σε σχολεία μέσω των συλλόγων γονέων & κηδεμόνων και σε πολιτιστικά κέντρα του Δήμου Αθηναίων. Το 2004 κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στην Προεδρική Φρουρά ήταν υπεύθυνος του χορευτικού τμήματος των Ευζώνων που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην Αμερική. Από το 2009 είναι υπεύθυνος οργάνωσης και διδασκαλίας όλων των τμημάτων (παιδικό, ενηλίκων αρχαρίων, ενηλίκων προχωρημένων και τμήμα παραστάσεων) καθώς και του τμήματος κρουστών του πολιτιστικού συλλόγου «Παραδοσιακοί Δρόμοι».

Σ’ αυτό το διάστημα οργάνωσε και συμμετείχε σε πολλές θεματικές ή χορευτικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις στην πόλη των Αθηνών, της επαρχίας και του εξωτερικού ως χοροδιδάσκαλος, αλλά και ως μουσικός (παραδοσιακά κρουστά). Τέλος, από το 1999 συμμετέχει ενεργά με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ομάδα Ελληνικού Λαϊκού Χορού του Δήμου Καλλιθέας και αργότερα στο Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «ΧΟΡΟΠΑΙΔΕΙΑ» υπό τη διδασκαλία και καθοδήγηση του μέντορά του κ. Βασίλη Καρφή.

Μουσικό Σεργιάνι

21 και 28 Ιουνίου 2020, Αθήνα, διοργανωτής:  ΠΕΡΑΝ το καφέ αμάν της πόλης Το “ΜΟΥΣΙΚΟ…

Read More

Support to Art Workers @Live vol.2

11 Μαΐου 20, 19:30 – 22:30, στο κανάλι τους στο youtube, διοργανωτής: Support to Art…

Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *